• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" na planini, ali sa loptom

Autor mondo.rs

Selektor Aleksandar Đorđević ističe da će pripreme u Kranjskoj Gori u prvom redu biti košarkaške.

 Košarkaši Srbije na plnini Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije u nedelju je otputovala u Sloveniju, gde će se pripremati sve do 6. avgusta i polaska u Francusku, na prvi kontrolni turnir pred Evropsko prvenstvo.

Aleksandar Đorđević poveo je u Kranjsku Goru 16 igrača, u određenom smislu "šaren" sastav, jer su NBA igrači (Marjanović i Kuzmić, uz Bjelicu koji će se zajedno sa Kešeljem priključiti za koji dan) limitirani propisom vezanim za broj dana koji mogu da provedu u aktivnom treningu i na takmičenju, dok je "student" Stefan Pot pozvan umesto povređenog imenjaka Jovića, da u prvoj fazi priprema pomogne na treninzima.

Đorđević je zadovoljan spremnošću igrača i rezultatima testova obavljenih u Beogradu u četvrtak i petak.

"Nećemo sad da 'nagazimo' igrače jače nego što smo planirali, ali to je dobar pokazatelj".

SPISAK

U Kranjskoj Gori pripremaće se: Teodosić, Marković, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Pot, Kalinić, Simonović, Dangubić, Mitrović, Erceg, Štimac, Raduljica, Marjanović, Kuzmić, Milutinov.

Kešelj i Bjelica trebalo bi da se priključe ekipi u utorak.

Odlazak na visinske pripreme - Kranjska Gora, kao poznati skijaški centar nalazi se na 806 metara nadmorske visine - obično se povezuje sa trčanjem kroz šumu i satima rada u teretani.

Međutim, promenila su se i vremena i okolnosti.

"Ne znam kako drugi, ali naš plan je da sve radimo na parketu. Svaki trening je u sali, jer nema ni vremena ni mogućnosti da posle zahtevnih klupskih sezona pravimo posebne fizičke pripreme. Igrači dolaze spremni, bez mnogo pauze, tako da planiramo da u što većoj meri uđemo u svakodnevni košarkaški trening".

Strateg "orlova", koji će na Eurobasket otići kao vicešampioni sveta, podseća da se letos u Španiji videlo da takav način rada daje rezultat.

"Kao što znate, prošle godine smo dosta dobro trčali kao ekipa i sada ćemo opet insistirati na tome - da dođemo do forme gde možemo i napadačkom i odbrambenom tranzicijom da obezbedimo ekstra kvalitet".

"Ne kažem da su bazične pripreme potpuno stvar prošlosti, ali trudimo se da sve radimo sa loptom i na parketu. Mislim da je to lepše i lakše za igrače, a na kraju krajeva i za stručni štab. Ta 'suva' trčanja su ubistvena, mada ih ima i biće ih".

Reprezentacija će 2. avgusta odigrati prvu utakmicu, protiv Mađarske, a dan kasnije još jednu, samo zatvorenog tipa.

Podsetimo da je ovaj deo priprema, uoči FIBA Svetskog kupa, odrađen na Kopaoniku.

"Ljudima sa Kopaonika i 'MK Grupi' dugujemo zahvalnost za to što su nam pomogli prošle godine. Na Kopaoniku smo imali dobru bazu, oni su i dalje u našem pulu... Sada se, nažalost, nećemo pripremati tamo, ali biće nam dobro i u Kranjskoj Gori", uverava Aleksandar Đorđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC