• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se izleči od alkohola, Loson ide u Hjuston!

Autor mondo.rs

Prethodne noći, Hjuston je uzeo problematičnog pleja i Denveru zauzvrat poslao četiri igrača i pravo izbora u prvom krugu drafta 2016. godine.

"Mačka u džaku" ili vrhunski košarkaš koji će upotpuniti potencijalno šamponski tim?

Hjuston Roketsi poslali su četvoricu igrača u Denver i Nagetsima dali i pravo izbora u prvom krugu drafta naredne sezone, da bi dobili problematičnog plejmejkera Taja Losona. U drugom smeru, u trejdu koji je objavljen na Yahoo sportsu, otišli su Kostas Papanikolau, Pablo Priđoni, Nik Džonson, Doi Dorsi, uz pomenuti pik naredne godine i pravo na izbor u drugom krugu drafta 2017. godine.

A, Loson?

On će iz Kolorada preći u Teksas tek kada mu istekle jednomesečna rehabilitacija u centru za odvikavanje od alkohola, gde ga je poslao sudija nakon što je dva puta ove godine hapšen zbog opasne vožnje u alkoholisanom stanju, čime je dva puta za kratko vreme prekršio uslovnu kaznu koju je dobio – mnogo puta ranije.

Od dolaska u NBA sa Univerziteta Severna Karolina 2009. godine, Loson (27) je četiri puta hapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a u januaru ove godine je, pritom, vozio duplo brže nego što je bilo dozvoljeno na toj deonici puta. U međuvremenu, bio je hapšen i zbog porodičnog nasilja, ali su i njegova devojka Eli Petiford i on prošli samo sa uslovnim kaznama i uplatom od 1.000 dolara.

Ako je van terena bio problematičan, na terenu je Loson bio više nego konkretan. Od dolaska u NBA gotovo da nije igrao sezonu sa manje od 15 poena u proseku, a prošle je na 75 utakmica za Nagetse beležio 15,2 poena, 9,6 asistencija, 3,1 skok i 1,2 ukradene lopte po meču.

Zanimljivo, tokom NBA štrajka igrača na jesen 2011. godine, Loson je nastupao u Evroligi za litvanski Žalgiris.

Što se Denvera tiče, pitanje je koga će od četvorice igrača zadržati u rotaciji, a mediji već najavljuju da će Nagetsi otkupiti ugovor veterana Priđonija, kojem se sprema povratak u Evropu.

Uz novajliju Losona, a sa starosedeocima Džejmsom Hardenom, Dvajtom Hauardom, Patrikom Beverlijem, Trevorom Arizom, Terensom Džonsom, Donatasom Motijunasom veteranom Džejsonom Terijem i ponovo potpisanim Kej-Džej Mekdanijelsom, u Teksasu veruju da trener Kevin Mekhejl ima postavu za jači uspeh od ostvarenog u prethodnoj sezoni kada su Roketsi igrali finale konferencije i izgubili od budućih šampiona, Golden Stejt Voriorsa.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC