• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parker: Beograd i Srbija obožavaju košarku

Najbolji košarkaš Francuske pred gostovanje u Kombank areni ističe da uvek pamti fantastičan ambijent u prestonici Srbije i da ima veliki respekt prema "orlovima"

 Parker: Beograd i Srbija obožavaju košarku Izvor: MN PRESS

Srbija je pre dva dana u sklopu priprema za Eurobasket u Nansiju odigrala prijateljski duel sa Francuskom.

Izgubili su "orlovi" od domaćina (65:78) koje je predvodio najbolji igrač Toni Parker sa 16 pogodaka i sedam asistencija.

Košarkaš San Antonija upravo će predvoditi Francuze i u uzvratnom meču u Beogradu, 12. avgusta u Kombank areni.

On već ima iskustvo nastupa u Beogradu. Pre 15 godina kao član Rasinga igrao je u Kupu Saporte protiv Crvene zvezde, a 2005. na Evropskom prvenstvu predvodio je Francuze u Kombank areni.

Raduje se što će opet nastupati u prestonici Srbije.

"Ambijent na terenu je nesvakidašnji, publika koja je uz svoje igrače, podržava ih i vodi do pobede. Beograd i Srbija obožavaju košarku. Postoje košarkaške dvorane koje motivišu još više, a ja se sećam pesama navijača koje nisu prestajale i koje su podržavale i gurale svoje igrače da budu još snažniji. To je jedan od razloga što izuzetno respektujem srpsku košarku", izjavio je za "Politiku" Parker.

O FAVORITIMA NA EUROBASKETU

Toni Parker je u dilemi kada su u pitanju favoriti na predstojećem Evropskom prvenstvu. "Teško je pitanje ko su favoriti, a odgovor još komplikovaniji9, jer otprilike osam ekipa, možda i više, može da osvoji titulu. Za mene su Srbija, Španija i Litvanija selekcije koje imaju kvalitet da se popnu na tron. A ko će igrati u finalu? Nadam se da ćemo to biti mi, i to je za nas najvažnije", izjavio je Parker.

Toni ne krije da je upravo u Beogradu doživeo stvari u dresu reprezentacije koje će pamtiti do kraja života.

"Sa Evropskog prvenstva u Srbiji imam dve snažne uspomene. Najpre, ono najvažnije i najdraže - bila je to moja prva medalja u seniorskoj reprezentaciji. Njen značaj je utoliko veći što je to bila i prva za Francusku posle skoro pola veka. Drugo čega se živo sećam i danas jeste nezaboravna utakmica protiv Grčke u polufinalu, kada smo imali pobedu u rukama, ali su Grci iskočili niotkuda i ušli u finale umesto nas. Dimitris Dijamantidis pogodio je trojku u poslednjem sekundu i pobedili su nas. To se urezalo doboko u mom pamćenju", izjavio je najbolji francuski košarkaš.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević kao primer igranja za reprezentaciju sa srcem i ponosom uvek ističe Tonija Parkera.

I on priznaje da je plavi dres za njega svetinja i da su uspesi sa nacionalnim timom daleko važniji od četiri titule NBA lige sa San Antonijom.

"Uvek sam obožavao da nosim dres reprezentacije Francuske. Igrao sam u svim selekcijama, od kadetske do seniorske, i za mene je uvek bila čast da nastupam za svoju državu. Napokon sam ostvario san da postanem evropski šampion sa Francuskom (2013. u Sloveniji), a pre toga sam već bio šampion NBA lige. Nositi dres zemlje je najveće priznanje i radost i to ne može da se poredi sa trofejima u NBA ligi. Igrati za svoju zemlju je nešto čemu ništa nije ravno i za mene je to najveća sreća", otkrio je Parker.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC