• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Ne požurujte me, uživam!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije kaže da će prilikom skraćivanja spiska kandidata za nastup na EP odlučivati detalji.

 Ne požurujte me, uživam! Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević na konferenciji za medije u Kombank areni je izrazio zadovoljstvo pobedom nad Francuskom (73:63), kao i prikazanom igrom, posebno u fazi odbrane.

Srbija se time revanširala "trikolorima" za poraz u Nansiju prošle nedelje.

"Meni je najvažniji odnos prema igri i zadacima, pre svega odbrambenim. To mora da bude naše najjače oružje i na predstojećem šampionatu. Polako ulazimo u ono što se očekuje", rekao je Đorđević, ne krijući koliko pobeda nad jakim protivnikom znači celoj ekipi, iako je utakmica bila prijateljska.

"Bili smo motivisani da pobedimo pred našom publikom. Sami sebi dokazujemo iz dana u dan da imamo još prostora za napredak. To su stvari koje su dobre za duh ekipe, on je ostao ratnički I to me raduje".

On je pohvalio atmosferu u Areni i zahvalio se publici, koja je u velikom broju (16.180) došla da podrži nacionalni tim.

"Dobro smo kontrolisali igru u tranziciji, koja nam je napravila najviše problema u prvom meču protiv Francuza u Nansiju. Uspeli smo da ih odbranom dovedemo do 23 izgubljene lopte, a oni su uigrana ekipa. Ne znam da li je to njihov rekord".

Selektor je na početku priprema najavio prvo skraćivanje spiska po povratku sa turnira u Francuskoj.

Delimično i zbog povreda koje su nekolicinu igrača držale van stroja, "orlovi" će ostati u ovom sastavu do posle Trofeja Beograda.

"To su jako teške odluke... Detalji će odlučivati. Mislim da onaj ko ne nastavi sa nama, neće imati pravo da se ljuti. Očekujem da tu odluku svi prime profesionalno. Lično uživam u radu sa njima. Pustite nas da budemo zajedno, što smo duže zajedno - to je bolje za sve nas".

Iskusni krilni igrač Marko Simonović partijom protiv Francuza je najavio da bi opet mogao da bude učesnik velikog takmičenja. Nekoliko puta je atraktivno zakucao i podigao publiku na noge.

"Bila je ovo lepa košarkaška predstava. Publika je mogla da uživa u dobroj košarci i mega zvezdama u timu Francuske. Ekipe se još uigravaju i mislim da imamo dosta prostora za napredak", rekao je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC