• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenzija raste: Bez pomoći KK Partizanu

Autor mondo.rs

Generalni direktor FK Partizan kaže da će novac od premije UEFA biti upotrebljen za saniranje sopstvenih dugova.

  Bez pomoći KK Partizanu Izvor: MN PRESS

Još jedna loša vest za KK Partizan i njegove navijače!

Prvak Evrope iz 1992, višestruki šampion Srbije i regiona, finansijski je spao na najniže grane od osnivanja i pred njim je, izvesno, veoma teška sezona.

U košarkaškim krugovima prethodnih nedelja se spekulisalo da bi preko potrebna finansijska "injekcija" mogla da stigne iz fudbalskog kluba, koji je zimus već uputio jednokratnu pomoć (200.000 evra) nakon prodaje Petra Škuletića moskovskoj Lokomotivi.

Prvi preduslov za realizaciju nove pomoći ostvaren je eliminacijom Steaue, čime su fudbaleri Partizana osigurali najmanje plasman u grupnu fazu Lige Evrope i premiju od 5,4 miliona evra.

Međutim, generalni direktor kluba Miloš Vazura za "Kurir" poručuje da i pretendent na Ligu šampiona ima svojih problema...

"Sada nismo u situaciji da pomognemo košarkaškom klubu. Postoji veliki broj nasleđenih dugova i to moramo da regulišemo".

Ako bi crno-beli 18. i 26. avgusta bili bolji i od BATE Borisova, za plasman u elitno kontinentalno takmičenje dobili bi 14 miliona evra (ne odmah), pa ostaje da se vidi da li bi takav uspeh nešto promenio u odnosu na košarkaški klub, koji se "guši" u besparici.

Ukupan dug KK Partizan - prema bankama, bivšim i sadašnjim igračima i državi, na ime poreza - prema nezvaničnim informacijama iznosi oko pet miliona evra.

Drugom ratom od prošlogodišnjeg transfera Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče automatski je izmiren deo duga za ranije podignuti kredit, a jedina opipljiva šansa da se ovog leta nešto zaradi, propala je kada je menadžer Nikole Milutinova iskoristio pravo da na osnovu neisplaćenih plata raskine ugovor na štetu kluba. Tako je talentovani centar prešao u Olimpijakos bez obeštećenja.

Pripreme za novu sezonu počinju u ponedeljak, 17. avgusta. Kako stoje stvari, crno-beli će imati problema da sastave iole konkurentan tim za takmičenje u ABA ligi. Od Evrope, preciznije Evrokupa, odustali su još po završetku prošle sezone...

Čudi to što u ovako teškoj situaciji već nedeljama nema nikakvih vesti ili reakcija iz kluba, makar deklarativne poruke navijačima da se nešto preduzima u cilju rešavanja problema... Ako se uopšte preduzima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC