• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda strašnom odbranom do trijumfa!

Autor mondo.rs

Crveno-beli posle slabog početka naterali Strazbur na 25 grešaka i slavili na premijeri Evrolige...

 Zvezda strašnom odbranom do trijumfa! Izvor: MN PRESS

Važna pobeda za početak, nad timom koji je još posle žreba označen kao jedan od protivkandidata za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

I to, ubedljiva!

Crvena zvezda Telekom - Strazbur 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)!

Neće biti svejedno ni evropskom prvaku, Real Madridu, kada se pred meč drugog kola, idućeg četvrtka, bude pripremao uz snimak utakmice iz Kombank arene, u kojoj su crveno-beli pred 14.338 ljudi agresivnom odbranom "ugušili" vicešampiona Francuske.

Strazbur je izgubio 25 lopti, od toga su 10 ukrali igrači Zvezde i uglavnom materijalizovali napor lakim poenima, uz atraktivna zakucavanja.

Maik Cirbes do sredine drugog perioda je postigao 14 od svojih 18 poena, Luka Mitrović svih 13 u drugom poluvremenu, a pratili su ih Stefan Jović sa 12 i Rajan Tompson sa 11 poena.

Ovo je i velika pobeda šefa stručnog štaba Dejana Radonjića, koji je u ranoj fazi utakmice - pomalo neočekivano - dao šansu Marku Guduriću (MVP U-20 Eurobasketa), a ovaj sa Cirbesom i Jovićem uneo energiju koja je nedostajala startnoj postavi i postarao se da vođstvo Strazbura od 8:15 iz 8. minuta, uz seriju trojki Rodriga Boboe, bude "istopljeno" već do kraja prve četvrtine.

Kako je vreme odmicalo, Zvezda je igrala sve sigurnije, povećavala prednost, krajem prvog poluvremena imala "plus 14" - 43:29.

U trećoj četvrtini je došlo do zastoja u napadu, crveno-beli su išli u korak sa Strazburom po pitanju izgubljenih lopti, ali su Cirbes i Jović "krađama" sebi otvorili kontre, probudili navijače i sa problematičnih 49:42 povisili na 53:42.

Od tog trenutka je sve išlo kao "hladna voda"...

Bez sumnje, najbolja partija crveno-belih ove sezone, bez obzira na kvalitet i renome protivnika. Pokazali su da imaju "višu" brzinu za Evroligu, ali dolaze sve teži ispiti i nema sumnje da će biti potrebne još kvalitetnije partije.

Dobra strana teškog rasporeda - Radonjićevi puleni moći će da igraju bez psihološkog opterećenja, jer će svaka pobeda u naredna četiri kola biti podvig i ogroman kapital (Real, Himki i Bajern u gostima, Fenerbahče kod kuće)!

Izvor: MONDO



IZ MINUTA U MINUT

- "Upisuje" se i Nastić, samo što je ušao - 81:59. Prethodno je Simonović posle promašenog bacanja izborio novi napad.

- Tompsona dugo nije bilo u centru pažnje, ali minut i po pre kraja pogađa trojku - 78:57. DOminantna partija crveno-belih, osim u prvoj četvrtini...

- Razgoropadio se Mitrović u drugom poluvremenu! Ubacio je drugu trojku i Zvezda ode... Na 75:53 u 36. minutu!

- Luka Mitrović baš i nema svoje veče, ali je upravo postao treći Zvezdin igrač sa dvocifrenim učinkom - 70:51.

- Gudurić ubacuje dva od tri bacanja (68:48 - 33. minut, serija 6:0) i ponovo igra odličnu odbranu... Ali, Mekel promašuje skok šut.

- Novo zakucavanje Jovića, sada posle "krađe" Jovića - 66:48. Gosti ponovo gube loptu, a Kempbel faulira Gudurića na šutu za tri poena... Zvezda posle tajm-auta može i preko 20 razlike!

- Ofanzivni skok iz drugog plana i poeni Mitrovića - 64:48 (31. minut)... Strazburu je istekao napad.

Izvor: MN PRESS


- Najbolji strelci: Cirbes 18, Jović 10, Tompson 8 - Boboa 15, Golubović 11. U trećoj četvrtini čak 9:8 u izgubljenim loptama.

- Neverovatno! Mitrović je probao da proturi loptu pod koš, nije uspeo i Lelup je uz zvuk sirene pogodio sa svoje polovine - 62:48 na kraju treće četvrtine, koju je Zvezda dobila 19:16.

- Gudurić je sebe nagradio šutom za tri poena i pogodio - 60:45! Potom Lazić krade loptu i lagano poentira - 62:45 (30. minut)!

- Gudurić konstantno igra sjajnu odbranu na lopti i sada otvara priliku Mitroviću da iz kontre povisi na 57:44 (29. minut)!



- Cirbes je izgubio loptu nakon što se odbrana skupila na njemu, ali je Jović uzeo "živu" loptu Kempbelu na pola terena i zakucao - 53:42 (27. minut)!

- Kad je teško - Cirbes! Presekao je dodavanje Goluboviću iz auta na sedam-osam metara od koša i istrčao kontru - 51:42!

- Nove izgubljene lopte crveno-belih (Tompson, Mitrović), Strazbur je smanjio na 49:42 i imaće loptu posle tajm-auta.

- Cirbes popravlja promašaj Mitrovića - 49:38. Golubović 49:40, nakon što sudije nisu sankcionisale čistu grešku u koracima Kempbela.

- Zvezda u krizi igre u napadu, izgubljene lopte Tompsona i Lazića... Na sreću gosti to ne koriste da značajnije smanje zaostatak - 47:38 (24. minut).

- Luka Mitrović u prvom poluvremenu je bio jedini Zvezdin igrač sa negativnim indeksom korisnosti. Treću četvrtinu počeo je trojkom za 46:36 i obeshrabrio goste, koji su bili u mini-seriji od 4:0.

Izvor: MN PRESS


- Zvezda je napravila samo osam ličnih grešaka za poluvreme, Strazbur izveo dva slobodna bacanja. Izgubljene lopte 4:11.

- Strelci: Cirbes 14 (7/8 iz igre), Jović 7, Tompson 7, Simonović 6, Mekel 4, Skorcanitis 4, Gudurić 1 - Boboa 11, Golubović 5...

- Trojka Lakomba za kraj, ali odlična druga četvrtina crveno-belih i sigurno vođstvo - 43:32 (19:20, 24:12)!

- Prvi poeni Skorcanitisa - 41:29. Grk odlično pomaže u odbrani od "pik end rola", svojom masom napravi zid ispred plejmejkera i pravi "podlogu" za ukradene lopte. Potom Sofo poentira drugi napad zaredom - 43:29! Maksimalna prednost u prvom poluvremenu.

- Moralo je nešto i Francuzima da uđe... Rotacija je kasnila i Luis Kempbel je dao trojku na isteku napada - 39:29.

- Zvezda igra odbranu praktično bez faula, a primila je samo šest poena za skoro devet minuta.

- Simonović završava kontru na dodavanje Mekela - 39:26!

- Mekel sa "kapice" odlično pronalazi Jovića na krilu, trojka! Prva dvocifrena prednost - 37:26 (18. minut)!

- Crveno-beli dobrim protokom lopte pronalaze rupe u odbrani, idu na prodore i teraju goste da prave faulove. Jović pogađa dva, Simonović jedno bacanje - 34:26.

- Strazbur je odbranom Zvezde ograničen na šuteve sa distance, koji u ovoj fazi utakmice ne ulaze. Crveno-beli su takođe počeli da "prangijaju" bez uspeha... Lelup pogađa težak šut, iz okreta, od tablu, preko Tompsona - 31:26.

- Boboa promašuje trojku, Simonović pogađa - 31:24 (14. minut)!

- Gudurić ide na obruč, promašuje, ali Cirbes hvata i pogađa - 28:24, uz čak 14 poena nemačkog centra!

- Dobra igra Gudurića kao da je ohrabrila Dejana Radonjića, pa je uveo i Nikolu Rebića na poziciji "pleja". U petorci su Rebić, Gudurić, Lazić, Simonović i Cirbes... Gledano po platama igrača Zvezde, sigurno jedna od "najjeftinijih" mogućih postava!

- Odlična akcija "2 na 2" Gudurića i Cirbesa - 26:24!

- Prvi evroligaški poen Marka Gudurića - 24:22.

- Cirbes za prvo vođstvo (21:20). Dobra odbrana Tompsona i kontra Jovića - 23:20 (11. minut)! Serija 6:0.

- Zvezda uglavnom gura loptu pod koš ili se oslanja na solo akcije, dok je najveći posao za Strazbur odradio Boboa sa tri trojke. Asistencije: Zvezda 2, Strazbur 8!

- Četiri vezana poena Cirbesa, ukupno osam za manje od pet minuta na parketu i Zvezda je na kraju prve četvrtine prišla na samo 19:20!

- Rajan Tompson postigao je pet uzastopnih poena (ulaz i trojka) i sada je 15:18!

- Mitrović 0/3 iz igre, a Boboa 3/4 za tri poena - 8:15 (8. minut)! Zvezda je prišla na 12:16, Gudurić osvojio loptu, a Jović je izgubio, tako što je pas Mitrovića dočekao sa patikom na aut liniji.

- Cirbes potvrđuje da je u mnogo boljoj formi od Skorcanitisa. Poentira poluhorogom, u prvom kontaktu sa loptom - 8:12. Bekovski par sada čine Jović i mladi Gudurić.

- Mitrović nikako da se upiše u strelce, dok Fofana zakucava na "ali-up" pas Kempbela. Već je 6:12 (6. minut). Ulazi Cirbes umesto za sada bledog Skorcanitisa. Takođe i Jović umesto Lazića...

- Mekel je vezao četiri poena (6:7), ali bivši NBA igrač Rodrig Boboa ubacuje svoju drugu trojku - 6:10 (5. minut).



- Zanimljiv "meč-ap", robustni Skorcanitis protiv vižljastog i pokretljivog Fofane. "Veliki Sofo" se za sada ne snalazi najbolje pod protivničkim košem.

- Mekel je loše počeo utakmicu. Dobio je blokadu, pa izgubio loptu.

- Strazbur je poveo skok šutom Kajla Vimsa, a prve poene za Zvezdu dao je Rajan Tompson, iz solo prodora - 2:2. Potom trojka Boboe - 2:5.

- Starteri su, kao i obično, Mekel, Tompson, Lazić, Mitrović i Skorcanitis.

- Na tribinama, po slobodnoj proceni, oko 13.000 gledalaca.



- Dvadesetak minuta pre početka utakmice, pred Arenom na ulaz čeka 400-500 ljudi, a cena ulaznice kod preprodavaca je 500 dinara. Najjeftinija karta u regularnoj prodaji koštala je 700 dinara.

- Šta kažu kladionice?

Kvota na pobedu Zvezde bilo kojom razlikom je 1,40, dok je hendikep (za kvotu 1,85) postavljen na -6,5 poena. U slučaju trijumfa Strazbura, ulog će se množiti sa 3,25.

Što se tiče individualaca, postavljene su sledeće granice, za koje kladioci treba da odluče hoće li biti "prebačene" ili ne:

- Gal Mekel 12,5 poena

- Luka Mitrović 10,5

- Maik Cirbes 13,5

- Rajan Tompson 10,5

- Sofoklis Skorcanitis 8,5


N A J A V A

Strazbur, vicešampion Francuske, prvi put je u glavnom gradu Srbije. U svom prvenstvu, igrači Vensana Kolea sigurno nisu navikli na ambijent kakav će ih dočekati na Novom Beogradu. Koliko će gledalaca biti? Još je neizvesno.

Do dana utakmice prodato je 6.150 karata, što bi uz navijače sa sezonskim ulaznicama učinilo Kombank arenu do pola popunjenom. Ulazi hale otvoreni su danas u 16.30 časova.

Čim lopta poleti iz ruke sudije, sva pažnja biće usmerena ka parketu, gde će početi utakmica koju su u Crvenoj zvezdi akcentovali odmah posle julskog žreba.

Prema svakoj računici, ovaj meč najbitniji je za crveno-bele u narednom periodu. "Ne igramo protiv Himkija, Fenera ili Reala, ali je meč izuzetno bitan za nas", poručio je i kapiten Luka Mitrović.


I jedan i drugi tim dočekuju start Evrolige u značajno promenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu. I jedni i drugi imaju problem sa povredama.

Trener Zvezde Dejan Radonjić nekoliko je puta istakao da nijednom od početka priprema nije imao kompletnu ekipu na treningu, a trenutno ne može da računa na Nemanju Dangubića i Marka Tejića. Sa druge strane, Kole je u ponedeljak ostao bez startnog krilnog centra Meta Hauarda, umesto koga neće zaigrati novajlija Romeo Trevis.

Kao i uvek, priče o problemima pašće večeras u drugi plan. Zvezda počinje treće uzastopno učešće u Evroligi, a Strazbur treće u istoriji. 

Ovako će izgledati teren:



Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu. Naš reporter biće u Kombank areni.

Nekoliko podataka o utakmici

- Ovo će biti prvi međusobni meč Zvezde i Strazbura.

- Marko Gudurić, Stefan Nastić, Boriša Simanić i Rajan Tompson debitanti su u Evroligi među igračima Zvezde. Na drugoj strani, najjače evro-takmičenje prvi put će zaigrati "Rodi" Boboa i Kajl Vims.

- Strazbur je prošle godine izgubio samo jednu prvenstvenu utakmicu van svoje hale. U najjačem takmičenju, izgubio je svih 12 mečeva u tri učešća.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC