• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Važno je, možda izgubimo sedam utakmica!

Autor mondo.rs

Trener Zvezde posle odličnog starta u Evroligi pohvalio ekipu, zahvalio se navijačima i upozorio javnost na težak raspored koji čeka igrače i njega.

U prvih šest utakmica sezone, pet pobeda i poraz.

Ova poslednja pobeda u nizu ujedno ima i najveću težinu, jer je ostvarena na startu Evrolige, protiv ekipe koja bi - ako se želi u Top 16 - morala da bude nadigrana.

Zato je i trener crveno-belih Dejan Radonjić bio izuzetno zadovoljan ove večeri i nije želeo da štedi pohvale na račun igrača, koji su stegli zube i odbranom slomili francuski Strazbur, pred oko 15.000 navijača u "Kombank areni".

Posle ovakvog rezultata, šampionu Srbije biće lakše da veže dva teška gostovanja u Evroligi, jer u narednih 14 dana ide na noge prvaku Evrope, Realu, a potom renoviranom, veoma snažnom Himkiju.

Mlađi, Tejić, Dangubić, pojačanja...

Radonjić je istakao da nije iznenađen dobrom igrom njegovih mladih igrača, jer je "svakog dana s njima" i zna kako napreduju. Radonjić je dodao da je Marko Tejić počeo da trči, ali da još ne zna kada će se potpuno oporaviti od povrede, dok je za Nemanju Dangubića rekao da je povreda blaža nego što je delovalo. Kada je reč o eventualnim pojačanjima, Radonjić je istakao da "nema nijednu konkretnu stvar da kaže".

Ništa lakše crveno-belima neće biti ni u sledećoj utakmici pred svojim navijačima, a to je meč 4. kola sa Fenerbahčeom, pa na gostovanju Bajernu. Tek onda ulazi se u drugi krug takmičenja: Strazbur u gostima, Real i Himki kod kuće, Fener u gostima.

"S obzirom na to kakve smo sve probleme imali u prethodnom periodu i kakve i dalje imamo, a bilo ih je previše, ova pobeda naročito raduje. Raduje i zbog kvaliteta igre, jer je očigledno da se dižemo. Ali, moramo da budemo oprezni i nastavimo da gradimo priču koju smo započeli, jer je raspored takav da neće biti iznenađenje ako vežemo sledećih sedam poraza", rekao je Radonjić i malo zastao.

"Taj pritisak i nezgodan raspored moramo da iznesemo ako želimo da budemo još bolji. Ne sme da se dogodi da posle mogućeg poraza od Reala nastupi depresija... Onda to nije dobro ni za koga", dodao je.

Na dan utakmice bilo je apela navijačima, da se odazovu, da Arena ne bi bila poluprazna, a samo nekoliko desetina minuta pre početka, delovalo je da će se igrati u atmosferi nezadovoljavajućoj za start velikog takmičenja i važnost zadatka koji se nalazio pred kapitenom Mitrovićem i drugovima.

"Čestitke momcima na igri i pobedi i hvala navijačima, koji su napravili odličan ambijent, iako je bilo dosta polemike oko toga kako će večeras sve izgledati. Ambijent je bio sjajan", rekao je tvorac "Triplete" iz prošle sezone.

"To nam je pomoglo da budemo bolji od onoga što je trenutno realnost. Pomoglo nam je i da ostvarimo ono što sam najavio da je jako važno, da upišemo prva dva boda".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC