• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Energija iz drugog plana: Cirbes, Jović i Gudurić!

Autor mondo.rs

Ušli su u igru sa klupe i doneli ogromnu energiju na parket. Pročitajte utiske važnih igrača prve evroligaške pobede crveno-belih.

 Energija iz drugog plana: Cirbes, Jović i Gudurić! Izvor: MN PRESS

U svakoj kalkulaciji borbe za Top 16, pobeda nad Strazburom na "otvaranju" evroligaške sezone postavljana je kao imperativ pred Crvenu zvezdu Telekom.

Pred 14.338 posetilaca Kombank arene, u četvrtak uveče je i ostvarena.

Francuski vicešampion bolje je ušao u utakmicu i primorao Dejana Radonjića da zatraži tajm-aut pri rezultatu 6:12. Od tog momenta, odgovornost je preuzeo trio koji je izneo ogroman teret pobede domaćina:

Maik Cirbes, Stefan Jović, Marko Gudurić!

Nemački centar ubacio je 18 poena i bio najefikasniji.

"Jako, jako važna pobeda. Posle Cedevite smo bili rešeni da nam se ne dogodi novi poraz, a i domaći teren je uvek važan. Navijači su bili tu, kao i uvek i dali su nam vetar u leđa. Oni su deo ovog tima".

Navijači Zvezde uživali su u ubedljivoj pobedi i prilici da i u Kombank areni upoznaju svoj novi tim.

"Nakon onako uspešne sezone kakva je bila prošla, svi očekuju isto i ove godine. To donosi sa sobom samo po sebi pritisak i ceo tim to nosi, ne pojedinac".

Plejmejker Stefan Jović takođe je imao odličan meč, sa 12 poena, pet asistencija i defanzivnim doprinosom koji statistika ne oslikava.

"Plašljivo smo otvorili utakmicu i imali problem sa unutrašnjom igrom. Potom smo počeli da igramo agresivnije, da pritiskamo njihovu prvu liniju. Znali smo da imaju skraćenu rotaciju (deset igrača) i ovog puta smo mi imali dobru klupu i to je uradilo svoje. Imali smo mnogo ukradenih lopti na prvoj liniji, mnogo laganih poena iz te igre i to bi trebalo da nas krasi", rekao je on.

Potom je i upozorio...

"Gledajući ovaj rezultat i ovu utakmicu, ne bi trebalo da poletimo s obzirom na ubedljivu razliku. Dolaze nam znatno jači dueli i nikad se ne zna. Možemo da zavežemo šest poraza i da pričamo drugačije za šest kola. Moramo da budemo stabilni, na zemlji, da radimo... Ova ekipa imala je mnogo više utakmica nego zajedničkih treninga i to je činjenica. Fale nam dva igrača i sada ulazimo u ritam koji nam više odgovara, sa više treninga".

Izvor: MN PRESS

Marko Gudurić pobrao je posebne simpatije. Večeras je debitovao u Evroligi i posle meča primao čestitke, ali i usmeravao pohvale ka celom timu.

"Ovo je bila vrlo bitna pobeda, mada nemamo vremena za slavlje. Idemo dalje", šablonski je rekao.

O svojim prvim poenima nije mnogo razmišljao do drugog dela utakmice. Pre svega je bio fokusiran na odbranu.

"Iskreno, nije mi pažnja bila usmerena ka tome, već ka zadacima koje smo dobili o protivniku. Moja večerašnja igra je došla iz te odbrane i sve u svemu sam jako zadovoljan. Bitno je što smo dobili sa velikom razlikom, ali to ništa ne mora da znači, jer imamo jako težak raspored i možemo da vežemo neke poraze, ali i da vežemo neke pobede. Ima još mnogo da se igra".

Ubačenu trojku je emotivno proslavio.

"Bilo je dosta emocija. Nastupati pred ovom publikom... Kao mali sam o ovome sanjao. Ne znam šta bih rekao. Predivno je bilo", dodao je Gudurić.

Povratnik Marko Simonović bio je zadovoljan, ali i oprezan.

"Mislim da smo pokazali dobru igru. Ne treba da se zalećemo, ali radimo da bismo igrali dobro. Bilo je oscilacija ali mlada smo ekipa. Dosta dobra odbrana je ono što karskteriše ovu ekipu, ali naravno biće još mnogo oscilacija. Pokusaćemo da kroz utakmice i treninge dižemo formu tokom cele sezone", istakao je Simonović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC