• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Metalac u mini-seriji, čeka Zvezdu

Autor mondo.rs

Trijumf Valjevaca u Novom Mestu, druga uzastopna pobeda od povratka Đokića na klupu.

Ekipa Metalca ostvarila je važnu pobedu za svoj klub, ali i za srpsku košarku, ne bismo li i sledeće sezone imali četiri predstavnika u ABA ligi (biće smanjena na 12 klubova).

Krka - Metalac 70:75 (19:21, 15:19, 19:18, 17:17), za mesto u sredini tabele i dolazak do granice od 50 odsto uspešnosti, nakon tri vezana poraza i skora 1-3 prošle subote.

Valjevci su do 3-3 stigli pobedivši Cibonu kod kuće, a zatim i Krku, koja je u prethodnom meču kao domaćin srušila evroligaša Cedevitu.

Metalac se nalazio u vođstvu celu utakmicu, osim u periodu od 12. do 17. minuta i dvadesetak sekundi u finišu, kada je Lapornik doneo Krki 68:67. Na to su uzvratili Nikola Malešević i Đorđe Majstorović (68:71), a presudila je trojka Dušana Kutlešića za 69:74.

Najveću prednost, od osam poena, crveno-beli su imali više puta tokom treće četvrtine.

Kutlešić je u prvih pet kola imao ukupan indeks korisnosti 21, a ove subote u Novom Mestu dogurao je do 19 i bio MVP svog tima. Zabeležio je 14 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte (uz pet izgubljenih), ali kao najlepša uspomena sa ovog gostovanja ostaće mu opisana trojka za nedostižnih "plus pet" u 40. minutu.

Majstorović je bio najbolji strelac Metalca sa 18 poena, Malešević je ubacio 13, Janković 11, dok je Hrvat Ive Ivanov na drugoj strani umalo ostvario "tripl-dabl" sa 14 poena, 15 skokova i devet asistencija!

U timu Vladimira Đokića, koji je pre 10 dana podneo ostavku, pa se posle jedne propuštene utakmice (poraz u Nikšiću) na nagovor uprave vratio na klupu, debitovao je plejmejker Radenko Pilčević (jedan poen za sedam minuta), dok je Boris Bakić sa dva poena označio povratak posle teške povrede kolena i višemesečne pauze.

Redove Metalca prethodnih dana su napustili Stefan Pot i Božidar Babović.

Valjevcima predstoji osam slobodnih dana i onda praznik košarke u njihovom gradu, meč 7. kola ABA lige protiv Crvene zvezde Telekom (ponedeljak, 26. oktobra u 21 čas).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC