• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đentile i Mačvan probali sami, Ertel presudio!

Autor mondo.rs

Ekipa našeg Dude Ivkovića ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu od početka sezone, sjajnom serijom na kraju i uz malu pomoć sudija.

Alesandro Đentile i Milan Mačvan vukli su koliko su mogli i dovukli su Armani Džins do 69:68 na početku četvrte četvrtine.

Anadolu Efes, uz gomilu pronašaja i izgubljenih lopti Džamala Meklina i Kruna Simona na drugoj strani, postigao je narednih deset poena, a onda i dokusurio italijanskog predstavnika u Evroligi vođstvo od 87:71.

Na kraju, u meču 2. kola Grupe B: Anadolu Efes – Armani Džins 89:73 (21:20, 22:22, 26:21, 20:10).

Računajući i Superkup Turske u kojem je pobeđen šampion Karšijaka, kao i početak turskog prvenstva, gde je nadigran gradski rival Galatasaraj, ovo je ekipi našeg Dude Ivkovića četvrta pobeda u četiri meča ove sezone, druga u Evroligi posle "brejka" na startu protiv Limoža u gostima.

To nikada ne treba isticati u prvi plan, ali svako ko je gledao utakmicu pred 5.210 navijača u "Abdi Ipekči" dvorani, mogao je da primeti da je domaći tim, kad je bilo važno, imao pomoć sudijske trojke.

Đentile je meč završio sa 22 poena (7/10 za dva), 4 skoka i četiri asistencije, Mačvan je stao na 18 poena (2/2 za tri), devet skokova i tri asistencije, ali nisu imali pravu podršku, osim možda od bivšeg zvezdaša Čarlsa Dženkinsa koji je ubacio osam poena (2/2 za tri), uz dva skoka i asistenciju.

Ostali su podbacili da bi se pobedio tim kakav je Efes, u kojem je jako povukao Dario Šarić (12 poena, pet skokova, dve asistencije), a potom nastavili Džon Dibler (17, 5, 2) i Aleks Tajus (11, 4), da bi poslednju reč imao Tomas Ertel (13, 2, 8), koji je u seriji od 10:0, za 79:68, ubacio osam poena.

Armani, trenera Jasmina Repeše, igra promenljivo ove sezone. Poraz od Ređane u Superkupu i Trenta na startu italijanskog prvenstva, pa pobede nad Laboral Kućom u 1. kolu Evrolige (78:76) i Avelina u Seriji A, pa novi poraz u kom je Meklin učestvovao sa dva poena (1/8 za dva, 0/2 za tri), Simon sa pet poena (2/4 za dva, 0/2 za tri), Stanko Barać sa dva, Oliver Lafajet sa šest, itd.

Premalo!

Što se Efesa tiče, kojeg očekuju mečevi sa Banvitom i Cedevitom u Istanbulu, treba istaći i rolu iskusnog Derika Brauna koji je devet ubačenih poena postigao kada se lomio rezultat u trećoj i četvrtoj četvrtini.

GRUPA B

Anadolu Efes – Armani Džins 89:73

Cedevita – Limož 80:84

U petak:

Laboral Kuća – Olimpijakos (20.30)

TABELA: Efes 2-0, Olimpijakos 1-0, Armani 1-1, Limož 1-1, Laboral Kuća 0-1, Cedevita 0-2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC