• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Dug 6,5 miliona evra

Autor mondo.rs

Crno-beli objavili koliko je u cent trenutno zaduženje kluba i po kojim osnovama se duguje. Najviše igračima i trenerima

Nova Uprava Košarkaškog kluba Partizan je po dolasku na čelo preuzela na sebe obavezu da finansijski konsoliduje klub, koji je u veoma teškoj situaciji.

Crno-beli su saopštili javnosti koliki je trenutno dug kluba. Od dolaska nove, 8. septembra, utvrđeno je Partizan duguje 6.504.530 evra.

Klub iz Humske je "u duhu transparentnog poslovanja kojim klub želi da povrati i učvrsti poverenje kako poverilaca tako i svih onih koji će u budućnosti biti povezani sa Partizanom" detaljno saopštio koliko se i kome duguje.

Najveća su dugovanja prema igračima i trenerima, odnosno stipendistima - 3.624.000 evra bruto iznos. Za banke i kratkoročne zajmove otpada 1.398.740 evra, za domaće i strane dobavljače 872.317 evra, a porskoj upravi 501.172 evra.

Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 evra.

"U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba", stoji u saopštenju Partizana.

"KK Partizan izražava veliku zahvalnost kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor. Istovremeno, ta činjenica sama po sebi jasno ukazuje na to da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Ipak, u datim okolnostima, prvi važan rezultat je ostvaren obezbeđivanjem nesmetanog tekućeg poslovanja kluba tako što se račun ne nalazi u blokadi. U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da dogovora dođe i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu", navodi se u saopštenju crno-belih.

"Da bi stvari krenule na bolje, i da bi se povratilo poverenje u KK Partizan NIS, klub je na sebe preuzeo još jednu obavezu, a to je da uz sanaciju dogova obezbedi redovnu isplatu tekućih obaveza prema igračima, trenerima i radnoj zajednici. U prethodna dva meseca, to je i ostvareno, a budući troškovi kluba se planiraju na način da budu izmireni na vreme i da svi navedeni subjekti sa sigurnošću mogu računati na svoj zarađeni novac", naveli su iz Partizana i naglasili da je Uprava pred sebe postavila kao važan cilj i unapređenje poslovanja u oblasti marketinga.

Klub je poslao i poruku podrške trenutnom timu, koji je doživeo velike promene u odnosu na prethodnu sezonu, budući da su otišli svi nosioci igre, ali i novom treneru Petru Božiću, koji je zamenio Duška Vujoševića.

Partizan je takođe istakao da je i sada, kao i uvek, značajna i podrška sa tribina, pa je apelovao na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji kluba, dođu u što većem broju u Pionir i podrže mladi tim.

"Zajedno ćemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba", stoji u saopštenju Partizana koje je završeno čuvenom rečenicom Duška Radovića: "Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC