• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda lomila i slomila Metalac!

Autor mondo.rs

Crveno-beli ostvarili u Valjevu petu "jadransku" pobedu. Majstorović odigrao meč sezone. Simonović i Gudurić trojkama "prelomili" rivala. Lazić isključen, Miler debitovao tri sekunde.


Crvena zvezda Telekom lakše je prodisala u krcatoj Hali sportova u Valjevu!

Posle poraza od Olimpije i Reala, a pred niz velikih izazova, savladala je Metalac u utakmici koja neće ostati upamćena po lepoj igri, već samo po značaju bodova.

METALAC - CRVENA ZVEZDA 62:68 (14:16, 17:19, 13:16, 18:17)

Trijumfom nad timom Vladimira Đokića, branilac titule došao je do pete pobede i druge pozicije na tabeli, iza Budućnosti, koja jedina ima skor 6-1. Večerašnji domaćin dočekaće sledeće kolo izjednačen sa Krkom i Zadrom, sa skorom 3-4.

Posle skoro dva sata borbe sa rivalom, u kojoj je izgubljeno čak 40 lopti (21:19) i u kojoj je krilni centar Metalca Đorđe Majstorović ubacio 28 poena (3/6 za tri), Zvezda je ostavila za sobom neprijatnih nedelju dana.

Teret na leđima crveno-belih, otežan porazima, teškom povredom Luke Mitrovića i nagoveštajima odlaska Sofoklisa Skorcanitisa (nije nastupio zbog bolesti) bio je vidljiv i dodatno je otežavao posao Radonjićevoj ekipi.

U takvoj situaciji, ekipu su poveli ka pobedi Gal Mekel, najefikasniji igrač Beograđana (15 p, 2/2 za tri), Stefan Jović (10 p, 3 as) i Marko Simonović (11 p, 3/6 za tri), koji je krajem treće četvrtine sa Markom Gudurićem trojkama "prelomio" rezultat i prebacio tas na Zvezdinu stranu vage.

Do kraja tesnog meča, u kojem je najveće vođstvo bilo na strani crveno-belih u 32. minutu (44:55), Metalac je do kraja imao snage samo da još jednom zapreti i priđe pet minuta pre kraja na "minus 3", što je Zvezda boljom kontrolom defanzivnog skoka i lakim poenima Mekela i Jovića uspela da iskontroliše.

KRAJ! Pobeda Zvezde!

40' 62:68 Cirbes ubacuje slobodno bacanje i postavlja konačan rezultat.

- Kvinsi Miler ulazi tri sekunde pre kraja, pri slobodnom bacanju Maika Cirbesa. Teško da će imati priliku da uputi šut večeras.

40' 62:67 Jošilo pogađa trojku kojom primorava Radonjića da traži tajm-aut, šest sekundi pre kraja.

39' 59:67 Kutlešić pogađa trojku sa sedam metara. Potom pokušava još jednom, ali lopta izlazi iz koša. Na drugoj strani, Cirbes zakucava. Zvezda ide ka pobedi.

39' 56:65 Metalac je čekao dodavanje Mekela, a Izraelac utrčava pod koš i polaže o tablu. Đokić traži tajm-aut i zahteva od ekipe " 'Ajde da probamo da damo neki koš".

38' 56:63 Jović na asistenciju Mekela donosi Zvezdi "plus sedam". Jako važna uloga plejmejkera crveno-belih u završnici. Tompson pokušava da reši meč šutom za tri, ali mu ni večeras ne ide. Za dva gađa 1/3, za tri 1/5.

35' 56:59 Majstorović igra meč sezone! Iskoristio je treći uzastopni napad Metalca, posle dva ofanzivna skoka, da pogodi daleku trojku preko Cirbesa. Odmah potom, Rakićević smanjuje na "minus 3". Tajm-aut Dejan Radonjić.

- Isključenje za Branka Lazića, zbog druge tehničke greške. Ponovo zbog simuliranja prekršaja u odbrani. Utisak je da sada nije bilo glume, ali je sudija Vojinović brzo odlučio i poslao ga u tunel.

33' 49:55 Tehnička greška Branku Laziću zbog simuliranja faula, posle koje Valjevci ne koriste slobodno bacanje. Ipak, Bakić potom trojkom zadržava korak Metalca. Na drugoj strani Gudurić gubi loptu.

32' 44:55 Prva dvocifrena prednost Zvezde. Povećali su je Simanić (posle ofanzivnog skoka) i Cirbes, zakucavanjem posle kontre koju je sam "izvukao". Đokić traži tajm-aut.

Na kraju treće četvrtine: 44:51.Neefikasna deonica, u kojoj su oba tima izgubila po tri lopte na izvođenju. Simonović se probudio u ovoj četvrtini i ubacio važne dve trojke pri kraju.

30' 43:51 Gudurić kreira, Simonović opet pogađa trojku sa istog mesta kao i malopre - iz desnog ćoška. To je treća Zvezdina uzastopna (Simonović, Gudurić, Simonović). Tajm-aut Đokić. Novo najveće vođstvo gostiju.

30' 43:48 Simonović, pa Gudurić donose Zvezdi trojkama prvi put vođstvo "plus 6" (42:48). Trajalo je kratko, jer je Kočović nedugo potom iskoristio slobodno bacanje.

- Dejan Radonjić koristi prekid posle još jedne greške Metalca u napadu i traži tajm-aut. Domaći su do sada izgubili 17 lopti, gosti 15.

28' 40:42 Majstorović je ubacio više od polovine poena svog tima. Za sada je sakupio 21. Ponovo je pogodio zicer, pa izašao iz igre. Na drugoj strani, Zvezda promašuje trojke, u pokušajima da stekne konkretniju prednost.

27' 38:42 Četvrtina je takva da svaki koš vredi da bude upisan. Jović je sada pogodio za dva sa distance. Na drugoj strani je Mekel napravio faul, kojim su Beograđani ispunili bonus.

- Majstorović budi halu blokadom na Tompsonu. Krenuo je Amerikanac da zakuca, ali ga je stigao krilni centar Valjevaca i zalepio loptu na tablu. Sjajan potez.

- Praktično nema igre u trećoj četvrtini. Teško je reći da li je spojeno pola minuta košarke od poluvremena.

25' 37:40 Prve poene za goste u nastavku postiže Simonović. Ubacio je trojku iz ćoška. Na drugoj strani, Majstorović ubacuje oba slobodna bacanja, pre nego što Tompson pogađa posle prodora.

- Greške na obe strane. Pet izgubljenih lopti za dva i po minuta drugog dela utakmice.

22' 35:35 Metalac i na početku drugog dela dolazi do lakih poena pik-en-rol igrom. Pogađaju u nizu Janković i Majstorović, koji je za sada ubacio 17 poena.

Blokada Stefana Jovića, jedan od najatraktivnijih momenata prvog poluvremena:

...
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Strelci u prve dve četvrtine:

Metalac: Majstorović 15, Rakićević 6, Malešević 5, Janković 5,
Zvezda: Tompson 3, Mekel 13, Simanić 2, Tejić 4, Simonović 2, Gudurić 4, Jović 4, Cirbes 3.

Poluvreme: 31:35

Simanić u poslednjem minutu "zatvara" reket. Hvata defanzivni skok i sprečava Majstorovića da pogodi, a u međuvremenu koristi oba slobodna bacanja. Zajedno sa Tejićem donosi crveno-belima s penala vođstvo na pauzi.

20' 31:31 Konačno Cirbes (uz faul), konačno Tompson (prva trojka, posle dva promašaja). Na drugoj strani, za tri pogađa i mladi Rakićević.

18' 28:25  "Ajmo, življe malo!", viče Simonović na saigrače na tajm-autu.

Valjevci opet nalaze način da "reše" odbranu Zvezde i lakše dolaze pod obruč. Majstorović zakucava. Na drugoj strani, Beograđani ne uspevaju da "povežu" nekoliko napada u pik-en-rol igri. Cirbesu ispada lopta iz ruke.

18' 26:25 Malešević čuva prednost Metalca od napada Gala Mekela. Izraelac je ubacio 13 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (3/4 za dva, 2/2 za tri) i predvodi napade crveno-belih.

16' 24:20 Majstorović ponovo ubacuje trojku, još jednom primoravši Nastića da istrčava na liniju na 6,75. Otvara se najbolji igrač domaćina u širinu i stvara problem Zvezdi u ovim trenucima. Ubacio je 13 poena. Vraća se Cirbes u igru.

14'  20:18 Dve trojke i Metalac opet vodi. Nikola Rakićević ubacuje drugu, a Đorđe Majstorović treću za domaće. Bakić i Jović u međuvremenu drugi put u nervoznom duelu. Zvezda je za tri minuta druge četvrtine ispunila bonus.

12' 14:18 Jović pogađa, za nastavak serije Beograđana. Sada je produžena na 14:2. Značajno mirnija atmosfera u dvorani nego na startu.

- Prilično Iseckan meč na startu druge deonice. Već 17 izgubljenih lopti (10:7).

- Kraj prve četvrtine.

10' 14:16 Gudurić pogađa sa distance za prvo vođstvo Zvezde. Jović u poslednjem napadu "otvara" kontru Metalca, pa lepo blokira Pilčevića i čuva ekipi vođstvo na pauzi.

10' 14:14 Majstorović prekida seriju Zvezde i ubacuje loptu u Zvezdin koš posle skoro pet minuta. Kraj serije Beograđana. Pri prodoru, udario je Nastića kolenom u stomak, pa je rezervni centar crveno-belih morao nazad na klupu.

Gal Mekel potom pogađa još jednu trojku. Njegovih osam poena.

8' 12:11 Serija Zvezde 9:0. Produžuju je Marko Gudurić i Stefan Jović, posle nekoliko minuta praznog hoda na obe strane. Gosti su zaigrali čvršću odbranu i primorali domaćina na greške. U igri je i nekadašnji kapiten Zvezde Boris Bakić.

- Meč sudije Ilija Belošević, Milija Vojinović i Uroš Obrknežević.

5' 12:7 Raste prednost Valjevaca (12:2), a obuzdava je za sada jedino Gal Mekel. Ubacio je i trojku, pre nego što je Tejić posle kontre prepolovio. Tajm-aut Metalac. Posle pauze u igru za goste ulazi Gudurić.

4' 9:2 Domaći počinju odbranu presingom, pa staju u zonu '1-3-1.  Cirbes pravi drugu ličnu grešku, u borbi za ofanzivni skok. Na drugoj strani Janković opet pogađa iz reketa.

3' 7:2 Četiri zicera Metalca na početku utakmice. Izuzetno lako domaći probijaju prvu liniju odbrane i dolaze pod obruč. Radonjić zato zove tajm-aut, posle pogotka Majstorovića.

2' 5:2 Prve poene pogađa Majstorović. Startna petorka domaćina: Rakićević, Kutlešić, Malešević, Majstorović, Janković. Za Zvezdu su počeli Mekel, Lazić, Tompson, Tejić i Cirbes. Izraelac postiže prve poene za Zvezdu.

- Novi igrač Zvezde Kvinsi Miler istrčao je na zagrevanje u opremi. Dakle, u konkurenciji je. Ostaje da se vidi da li će debitovati, pedesetak sati posle dolaska iz Amerike. Zadužio je dres sa brojem 30.

Izvor: MN PRESS

Povreda Luke Mitrovića, porazi od Olimpije i Reala, pa nagoveštaj rastanka sa Sofoklisom Skorcanitisom poljuljali su brod Crvene zvezde Telekom. U ponedeljak uveče, Dejan Radonjić doveo je ekipu u Valjevo, kako bi pobedom zaplovila ka mirnijoj luci.

Sa druge strane, odlazak, pa povratak Vladimira Đokića izazvali su šok terapiju u Metalcu, koja je - sudeći prema rezultatima - uspela i donela očekivano dejstvo. Sa skorom 3-3 i uzastopnim pobedama nad Cibonom i Krkom, Valjevci dočekuju šampiona motivisani da nastave niz pobeda.

Utakmica počinje u 21.00 čas, uz direktan tekstualni prenos na MONDU i TV prenos na TV Arena sport.

Za Zvezdu neće igrati Sofoklis Skorcanitis, koji je ostao u Beogradu, uz obrazloženje da ga je sprečio stomačni virus. Da li je to samo uvod u rastanak, o kojem je pisao "Sportando"? Brzo će biti poznato.

Izuzev Grka, za goste neće igrati Nemanja Dangubić, koji još ne trenira zbog povrede kuka. Krilni centar Marko Tejić prvi put je posle oporavka od povrede zgloba zaigrao u četvrtak u Madridu, pa bi ga trebalo očekivati i večeras na terenu.

- Probleme zbog odsustva važnih igrača ima i Vladimir Đokić, koji neće moći da računa na centra Nikolu Jevtovića, koji još nije sanirao infekciju rane na laktu. Sa druge strane, dres Valjevaca sigurno će obući Zvezdin đak Brano Đukanović, jer se oporavio od povrede skočnog zgloba.

Radonjić je uoči utakmice rekao: "Za nas je uvek bilo teško gostovanje u Valjevu. U ovom trenutku Metalac je u dobrom raspoloženju, nakon pobede u Novom Mestu. Svesni smo potencijala ekipe iz Valjeva, ali i neizvesnih utakmica koje smo tamo igrali"

Đokić je najavio da će njegov tim insistirati na jakom ritmu i da se nada da će mu se to vratiti dobrim rezultatom.

"Sigurno će na naš parket izaći sasvim drugačija Zvezda, jako motivisana da ispravi kiks u meču sa Olimpijom. I naš tim je odigrao dve jako dobre utakmice, vezao dve pobede, momci su puni optimizma i učinićemo sve da odigramo veoma dobar meč. Spremili smo se taktički i psihički, hoćemo da pružimo dobru partiju, a videćemo za šta će to biti dovoljno", izjavio je trener Metalca.

- Zvezda je u svoju korist rešila prethodnih sedam mečeva protiv Metalca. Poslednji poraz od Valjevaca doživela je baš na debiju Dejana Radonjića, u aprilu 2013. godine, u gostima.

Svi rezultati 7. kola

u nedelju:

MZT Skoplje - Cibona 69:68
Cedevita - Zadar 81:88

u subotu:

Olimpija - Budućnost 63:67
Partizan - Krka 69:70
Igokea - Sutjeska 75:58

odigrano u petak:

Tajfun - Mega Leks 60:64

TABELA: Budućnost 6-1, Mega 5-2, Zvezda 4-2, Cedevita 4-3, Olimpija 4-3, Igokea 4-3, MZT 4-3, Metalac 3-3, Krka 3-4, Zadar 3-4, Cibona 2-5, Partizan 2-5, Sutjeska 2-5, Tajfun 2-5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC