• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sofo" ne mora da brine, AEK ga čeka!

Autor mondo.rs

Ukoliko se raziđe sa Crvenom zvezdom, Skorcanitis će se najverovatnije vratiti u Grčku, gde mu AEK nudi saradnju.

Ako, ili bolje reći, kad mu već ne ide u Crvenoj zvezdi, Grčka je uvek tu.

Snažni i teški centar crveno-belih, koji se nalazi pred raskidom saradnje sa srpskim šampionom, lako bi mogao da se vrati u Grčku i potpiše za peti klub iz svoje zemlje, posle Iraklisa (2000-03), Arisa (2004-05), Olimpijakosa (2005-10) i Panatinaikosa (2012-13).

To je, prema pisanju grčkih medija, atinski AEK, koji sa klupe predvodi bivši selektor reprezentacije Srbije i trener Crvene zvezde, Dragan šakota. Ova vest objavljena je ovog utorka u atinskim medijima, sa naznakom "ako bude 'katovan' u Crvenoj zvezdi".

Podsetimo, pored toga što je ispod očekivanja odigrao prvih osam utakmica u sezoni, šest u ABA ligi i dve u Evroligi, Skorcanitis je prethodne večeri izostavljen sa spiska putnika u Valjevo, gde je Crvena zvezda dobila meč 7. kola ABA lige.

Nezvanično, razlozi su bili stomačni problemi i povreda skočnog zbloga, ali javnost više veruje u to da menadžment kluba sa Malog Kalemegdana radi naporno na uslovima pod kojima bi ugovor sa 206 centimetara visokim i 150 "i kusur" kilograma teškim centrom bio raskinut.

Nije samo slab učinak ovog igrača zavidnog evroligaškog iskustva na utakmicama problem za trenera Dejana Radonjića, koji ga na parketu drži prosečno 11 minuta u ABA ligi i 15 u Evroligi. Skorcanitis ni na treninzima ne uspeva da prati ritam koji je nametnut, što je dodatni problem, a tempo takmičenja, količina teških povreda i važnost mečeva koji su pred crveno-belima ne pružaju mogućnost Radonjiću da sa teškim centrom radi isključivo na fizičkoj pripremi tokom narednih nekoliko nedelja ili možda punih mesec dana.

Grčki "Goal" piše da je i AEK nezadovoljan svojim centrima, Krisom Vorenom i Ou-Di Anosikeom, ali i da bi Šakota od Skorcanitisa tražio da prvo odradi nekoliko treninga sa ekipom, pre nego što bude doneta odluka da li je on "taj" koji ne dostaje i koji može da pomogne.

Pitanje je da li bi 30-godišnji "Big Sofo", iako povratak kući uglavnom prija svim sportistima, pristao na takav vid saradnje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC