• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minesotina enigma domaćeg terena

Autor mondo.rs

Memfis produžio lošu seriju Timbervulvsa, Bjelica neprimetan...

Minesota Timbervulvs do petka su bili tim sa stoprocentnim učinkom u gostima (4-0) i svim porazima kod kuće (0-4).

Pozitivan niz prekinuli su na gostovanju Indijana Pejsersima, dok je ovaj drugi ostao na snazi i posle okršaja sa Memfis Grizlisima - 106:114!

Minesota je četvrtim uzastopnim porazom pokvarila skor na 4-6 i na tabeli Zapadne konferencije pala ispod crte koja deli učesnike plej-ofa, od onih koji će na lutriju kojom se određuje redosled biranja na draftu.

Okršaj sa jednim od tradicionalno najčvršćih NBA timova nije bio "stvoren" za Nemanju Bjelicu. Naš as je igrao 24 minuta, ali se nije nametnuo ni u jednoj od stvari po kojima je za kratko vreme postao prepoznatljiv i Amerikancima.

Dao je četiri poena (drugi najslabiji učinak od početka sezone), trojke šutirao 0/2, a sve statističke rubrike osim skokova (1) i ličnih grešaka (5) ostale su mu prazne. Biće bolje u utorak u Majamiju...

Memfis je imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom (Džef Grin 21, Majk Konli 20, Mark Gasol i pridošlica iz Majami Hita Mario Čalmers po 16...), dok su se kod Timbervulvsa izdvojili Zek Lavin sa 25, Endru Vigins sa 21 i Karl Entoni Tauns sa 14, mada je mladi centar zadavao dosta problema Gasolu i nejasno je zašto nije češće dobijao loptu na niskom postu.

Odsustvo prvog plejmejkera Rikja Rubija zbog povrede zadnje lože svakako nije pomoglo...

Minesota je sa skorom 0-5 među četiri ekipe koje se još nisu radovale pred svojim navijačima, a sledeću šansu da "probije led" imaće u petak protiv Detroita.

Prvu pobedu kod kuće takođe traže Bruklin (0-3, ukupni skor 1-9) i Filadelfija (0-5, 0-10), dok su Los Anđeles Lejkersi uspeli da se "pokrenu" pobedom nad Detroitom 97:85 (1-3, 2-8).

"Jezerdžije" su uspele da izbegnu najgori start u prvih 10 utakmica u klupskoj istoriji.

Predvodio ih je veteran Kobi Brajant sa 17 poena, osam skokova i devet asistencija, a isti broj poena ubacio je i Džordan Klarkson.

Najefikasniji u ekipi Detroita bio je Andre Dramond sa 17 poena i 17 skokova, ali to nije pomoglo Pistonsima da izbegnu četvrti poraz na seriji od šest gostovanja.

Lejkersi su na poluvremenu održali kratku ceremoniju u kojoj su dali počast trojici Amerikanaca koji su u avgustu savladali naoružanog čoveka u vozu, od kojih je jedan nosio majicu Lejkersa. Oni su dobili personalizovane dresove tima i imali su priliku da upoznaju prvu zvezdu tima Kobija Brajanta.

Pre utakmice održan je minut ćutanja za žrtve terorističkih napada u Parizu, a sa razglasa je puštena francuska himna.

REZULTATI:

Njujork - Nju Orleans 95:87
Minesota - Memfis 106:114
Šarlot - Portland 106:94
Atlanta - Juta 96:97
Oklahoma - Boston 85:100
Sakramento - Toronto 107:101
LA Lejkers - Detroit 97:85

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC