• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: U Zvezdi do dva nova igrača

Autor mondo.rs

Predsednik srpskog i regionalnog šampiona o aktuelnim događajima u klubu, ABA ligi i Evroligi...

 Nebojša Čović o aktuelnim događajima u klubu, ABA ligi i Evroligi... Izvor: MN PRESS

Nebojša Čović u ponedeljak je gostovao u emisiji "U obruču" televizije Arena sport i tom prilikom najavio mogućnost dovođenja još jednog ili dva pojačanja u tim Crvene zvezde, koji je u dosadašnjem toku sezone već pretrpeo značajne promene.

"Planiraju se do dva nova igrača, jedan na poziciji '2/1', drugi '3/4', ili '3/2', videćemo... I da dovedemo najboljeg igrača na svetu, biće mu potrebno određeno vreme da se uklopi. Zato mora pažljivo da se odabere ne samo igrač, nego i momenat dovođenja nekog igrača", izjavio je Čović.

On je rekao da je angažovanjem Sofoklisa Skorcanitisa "iz najbolje namere napravljen propust", koji je "ispravljen u našu i u njegovu korist", pošto je dovođenjem Vladimira Štimca napravljen i finansijski povoljniji aranžman, a uz to se povremeni reprezentativac pokazao "pogotkom" na terenu.

Poslednjih dana i nedelja spekuliše se raskidom ugovora prvenstveno sa Galom Mekelom, pa i Rajanom Tompsonom.

Čović se osvrnuo na Mekelov slučaj.

"Gal je veliki profesionalac, ali mnogi ga posmatraju 'u patikama' Markusa Vilijamsa, a drugačiji je tip igrača. Mi smo njegovim igrama u nekim utakmicama bili zadovoljni, ali u nekim nismo. Ne treba zaboraviti da je Gal u karijeri primarno bio drugi plejmejker...".

Prvi čovek crveno-belih izjavio je da budžet za plate igrača i stručnog štaba ove sezone iznosi "dva i po miliona evra bruto, pošto mi redovno plaćamo doprinose".

Čović je prokomentarisao medijske napise o "ulasku u svlačionicu" posle poraza od Igokee i navodnom "ribanju" igrača i trenera Dejana Radonjića.

"Naravno da u okviru kluba o svemu pričamo i raspravljamo, ali ne da bi se od toga pravio senzacionalizam. Mene su neki novinari videli kako ulazim u svlačionicu posle utakmice u nedelju, a to je nešto što radim posle svake utakmice. Razgovarali smo kao što uvek razgovaramo".

"Smatram sebe dovoljno kompetentnim da sa svakim diskutujem u košarci, ali u Zvezdi nema potrebe za takvom vrstom pritiska na trenera... Ja sam znao i to da radim, ali onda kada je trebalo. Ne radim to odavno".

Zvezdin predsednik iskoristio je priliku da rezimira dosadašnji tok sezone...

"Niko nije imao želju da u selekciji tima napravi greške, ali su napravljene. Nije nam ni lako da pravimo skauting, kada raspolažemo ograničenim novcem. Nemamo pet ili 10 miliona evra, a da ne govorim da i sa tolikim novcem može da se pogreši. Međutim, optimista sam i verujem da ćemo se izboriti".

"U Evroligi imamo dva teška poraza, ali nemamo kikseve, dok bi u ABA ligi posle neverovatne prošle sezone i skora 24-2, bilo besmisleno očekivati da se to tako lako ponovi. Olimpija i Igokea su neočekivani porazi, ali se događaju, dok smo od Cedevite izgubili derbi, koji kao potpredsednik lige ne bih da elaboriram".

Pobeda nad Bajernom u Minhenu?

"Pokazali smo kolike su nam mogućnosti, ali mora mnogo da se radi da bismo tako igrali u kontinuitetu. Pobeda nam je bila jako važna, međutim, skupo je plaćena, utroškom energije i povredom Lazića, što se nažalost materijalizovalo protiv Igokee. Ali, pogledajte od koga je ovog vikenda izgubio Armani, od koga Fenerbahče".

Sledi gostovanje Strazburu, koji je kod kuće deklasirao Fenerbahče i Real.

"Strazbur je interesantna ekipa, a setite se šta se o njima pričalo posle prvog kola i naše ubedljive pobede. Ako dobijemo tamo - super, ali neće biti strašno ni ako izgubimo manjom razlikom nego što smo pobedili u Beogradu. Ne zaboravite da imamo tri utakmice na svom terenu do kraja prve faze", poručio je Čović i primetio:

"Od toga da su vam ekipa i klub u problemu, do totalnog dizanja, prođe samo jedna utakmica. Zato moramo polako da radimo, da ne bude da posle prvog poraza rušimo i smenjujemo. Šta bi onda trebalo da rade Efes, Armani, Makabi..."

Za borbu da se ekipa plasira u Top 16 Evrolige kaže da je važna, ali da nije prioritet.

"Ove sezone januarska selidba u Evrokup izgleda racionalnije. Ne kažem to radi vađenja, nego pričam objektivno. Naravno, probaćemo da se plasiramo u Top 16, pa ako ne uspemo... Mnogo nam je važnije šta ćemo uraditi u ABA ligi. To nam je prioritet nad prioritetima", aludirao je na smanjenje broja učesnika Evrolige i svođenje regionalnog takmičenja na samo jednu sigurnu "vizu" za elitno društvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC