• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vitkovac: Glupostima u poraz

Autor mondo.rs

Crno-beli priznaju da su sami krivi što se iz Zadra vraćaju praznih šaka.

Partizan nije uspeo da savlada Zadar pred njegovim navijačima, iako je u četvrtoj četvrtini imao šest poena prednosti i bio u "zamahu".

Poraz je vratio crno-bele na deobu poslednjeg mesta, gde im sa skorom 3-7 društvo pravi Sutjeska.

"Nismo bili pravi u prvom poluvremenu, da bi u drugom pokazali želju i energiju, preokrenuli rezultat i onda našim glupostima prepustili protivniku pobedu. Čestitam Zadru", rekao je Čedomir Vitkovac.

Iskusni krilni centar svih 13 poena je postigao u prvih 20 minuta, a do kraja meča ga je nadmašio samo Kevin Džons sa 16.

Ipak, Partizan je za poslednjih pet i po minuta postigao samo dva poena i to dva puta po jedno slobodno bacanje (Cvetković i Džons).

"Nastavićemo da radimo i, nadam se, početi da pobeđujemo".

Trener Petar Božić kaže da je utakmica bila očekivano "tvrda" i da njegov tim nije uspeo da se otrgne greškama sa prethodnih gostovanja u ABA ligi.

"Znali smo da Zadar na svom terenu igra jako čvrsto, ali nam je ipak trebalo dosta vremena da uđemo u željeni ritam. Pokušavajući da uhvatimo priključak, potrošili smo mnogo truda i energije, a kada smo u trećoj četvrtini došli do neke prednosti, opet elementarnim greškama i padom koncentracije nismo uspeli da je zadržimo. Dozvolili smo im da prevedu meč u neizvesnu završnicu i zasluženo pobede, na čemu im čestitam", izjavio je Božić na konferenciji za novinare u dvorani "Krešimir Ćosić".

Ivan Marinković, nekadašnji krilni centar Crvene zvezde, Partizana i mlade reprezentacije Srbije, imao je važno zakucavanje u sklopu serije od 8:0, kojom je domaćin preokrenuo na 62:59 i trajno preuzeo vođstvo.

Prošle sezone bio je član MZT Skoplja, sada je u Zadru.

"Morate biti zadovoljni kada dobijete ovako tešku utakmicu. Čestitao bih ekipi što nije prestala da veruje ni kada smo gubili sa pet-šest poena razlike. Treniramo jako baš da u takvim situacijama ne bismo klonuli, nego pronašli snage za pobedu".

Trener Ante Nazor konstatovao je da su njegovi učenici igrali "na pogon Tornada", Zadrove navijačke grupe.

"Izvukli smo maksimum iz sebe u odlučujućim trenucima. Igrali smo hrabro. Kao što je Ivan rekao, treniramo jako, a ekipa koja trenira jako, teško gubi. Gledaćemo da napredujemo iz kola u kolo, jer je i ova utakmica pokazala da imamo rezervi. Našim glupostima, u trenucima kada smo vodili, razlika nije otišla na 20 poena".

Splićanin Ante Delaš (27), koji je doveden nakon početka sezone, bio je MVP utakmice sa 27 poena i indeksom korisnosti 33.

"Sigurno je da nam je falio lider i da smo ga dobili u Anti Delašu. Prošao je dug put, stigao do Cedevite i Evrolige, sticajem okolnosti vratio se u Zadar. On i na terenu i van njega mora da pokaže ovim momcima kako se ide napred. Samo radom i krvavim kolenima", istakao je Nazor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC