• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko Partizana do MVP titule

Autor mondo.rs

Bek Zadra Ante Delaš ostvario je najveći indeks korisnosti u 10. kolu ABA lige. Ovo mu nije prvi put da je srušio crno-bele...

Drugi put u poslednje četiri nedelje, najkorisniji igrač kola ABA lige izdvojio se iz tima koji je slavio pobedu nad Partizanom.

Posle poraza crno-belih od Krke u Pioniru, MVP kola je bio centar Jure Lalić. Ovog puta, to je Ante Delaš, bek koji se prošlog meseca vratio u Zadar i u četvrtoj utakmici ove sezone ostvario indeks korisnosti 33.

Delaš je ubacio 27 poena (šut za dva 6/6, za trojku 3/6, slobodna bacanja 6/8), uz tri skoka, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu, kao i osam faulova načinjenih na njemu.

Nakon vođstva Zadra od 60:59, u poslednja tri minuta je postigao svih pet poena njegovog tima i potpomognut greškama igrača Partizana"overio" pobedu - 65:61.

Delaš je prethodne dve sezone igrao za Cedevitu, a zanimljivo je da je i u sezoni 2012/13 bio "režiser" trijumfa nad crno-belima u dvorani Krešimir Ćosić.

Tada je četiri sekunde pre kraja dao trojku za vođstvo 77:75, a nakon što je uzvratio Davis Bertans, Delaš je direktno iz auta asistirao Romeu Trevisu, za "ali-up" polaganje uz faul Drua Gordona.

Nikola Ivanović iz Mega Leksa dva puta je bio MVP kola, a Rade Zagorac (Mega), Miro Bilan (Cedevita), Suad Šehović (Budućnost), Marko Luković (MZT), Aleks Marić (Budućnost), Jure Lalić (Krka) i Ante Žižić (Cibona) po jednom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC