• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić "eksplodirao"!

Autor mondo.rs

Srpski košarkaš zabilježio rekord karijere na meču protiv San Antonija. ostvario "dabl-dabl" učinak. Mirza Teletović upisao šest poena.

Nikola Jokić imao je sjajno veče u NBA ligi, ali je njegov Denver izgubio duel od San Antonija.

Nagetsi su poraženi rezultatom 98:109 u meču na kojem je Jokić ostvario "dabl-dabl" učinak - 23 poena (šut za dva 7/12, za tri 1/1, sa linije penala 6/6) i 12 skokova, uz dvije ukradene lopte i tri blokade, i to za 32 minuta provedenih na parketu, najviše od svih igrača Denvera!

Bivši centar Mega Leksa tako je zabilježio najbolji učinak od kada je obukao ljetos dres Denvera. Ujedno, ove sezone to je najbolja partija srpskih rukija u NBA, nakon što je do sada prednjačio Nemanja Bjelica sa 17 poena i 11 skokova na duelu protiv Čikaga.

Jokić
Izvor: YouTube

Jokić, koji je prvi put u igru ušao sa klupe krajem prvog kvartala, sjajno se nosio sa "stubovima" Spursa - veteranom Timom Dankanom i Lamarkusom Eldridžom. Tandem San Antonija upisao je zajedno 23 poena, i ostvario ukupno 23 skoka.

"Uživao sam u igri. Tokom meča sam razgovarao malo i sa Timom Dankanom. On je zaista zabavan i dobar momak i bilo mi je baš zanimljivo. Pitao me je i da li šutiram trojke, a ja sam ogovorio: 'Tako-tako'", rekao je Jokić poslije meča u kojem je postigao prvu trojku u NBA karijeri.

Teletović dvije trojke

Finiks Sansi čije boje brani kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović poraženi su na svom parketu od Čikago Bulsa rezultatom 97:103. Teletović je na terenu proveo 13 minuta i ubacio dvije trojke (šest poena).

I trener Denvera Majkl Meloun pohvalio je igru srpskog centra, istakavši da je on imao ulogu "keca iz rukava".

"Nisam siguran da li je on uopšte bio svjestan ko su ti momci protiv kojih igra, što je možda bila i dobra stvar. Na prethodnom meču nije igrao iz tehničkih razloga, ali je zato protiv Spursa bio fantastičan", nije štedio riječi hvale za Jokićevu igru trener Nagetsa.

U timu San Antonija, u kojem Boban Marjanović nije dobio šansu, najbolji je bio Toni Parker sa 25 poena i devet asistencija, dok je Kavi Leonard dodao 20 pogodaka, uz osam skokova za šestu pobedu svoga tima u nizu, ukupno devetu ove sezone.

Kod Denvera, koji ima skor 6-6, uz Jokića istakli su se još Kenet Farid i Geri Heris sa po 15 poena.

BJELICA 3 POENA, 6 LIČNIH

Minesota Timbervulvsi u Orlando su doputovali sa impresivnim skorom na gostovanjima (5-1), ali su ih "magični" savladali u produžetku - 104:101, uz 26 poena Francuza Evana Furnijea i 24 Elfrida Pejtona.

Nemanja Bjelica na parketu je proveo 19 minuta i prvi put u NBA karijeri "ispao" sa šest faulova. Šutirao je samo trojke (1/4), zabilježivši tri poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

REZULTATI

Šarlot – Bruklin 116:111
Orlando – Minesota
104:101 (produžetak)
Filadelfija – Indijana
85:112
Boston – Dalas
102:106
Atlanta – Sakramento
103:97
Hjuston – Portland
108:103
Oklahoma – Nju Orleans
110:103
San Antonio – Denver
109:98
Juta – Toronto
93:89
Finiks – Čikago
97:103

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC