• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stef Kari je samo na sekund ostavljen sam!

Autor mondo.rs

Juta Džez bila je jako blizu da prekine niz pobeda Golden Stejta. Pogledajte šta se dogodilo u Solt Lejk Sitiju. Jokić solidan, Marjanović ni na klupi.

Gordon Hejvard i Rodni Hud odlučili su da preuzimaju Stefa Karija.

Hejvard se okrenuo na drugu stranu, Hud preuzeo MVP igrača lige, ali je bio nešto sporiji u tome i ostavio mu taman toliko prostora za dugu trojku na 101:101, na svega 51,2 do kraja.

Svima u Solt Lejk Sitiju je bilo jasno da ulazi.

Stef Kari postigao je još jednu trojku koja je, ispostaviće se, prelomila meč i donela šampionima, Golden Stejt Voriorsima, 19. pobedu u isto toliko utakmica ove sezone, ali mora se priznati i da su "ratnici" imali sreće, jer je tokom nepunog minuta do kraja Hud uspeo da ubaci tešku dvojku i onda promaši čistu trojku za pobedu.

Na nekoliko banera u "Vinint Smart" areni pisalo je "It ends tonight", ali nije: Juta – Golden Stejt 103:106.

Kari je probao da ubaci još jednu trojku preko ruke, na 16 sekundi pre kraja, pri rezultatu 103:104, ali je bio prilično neprecizan i lopta se odbila u aut, posle čega su "džezeri" imali sasvim dovoljno vremena da izgrade napad, pa možda i spuste loptu pod obruč.

Hud se, povučen važnim i teškim poenima od samo 15-ak sekundi ranije, odlučio na trojku, ali je samo proizveo tup zvuk lopte koja se odbija od obruč, a taj zvuk značio je i poraz, jer su brze ruke Stefa Karija presekle loptu, koju je u gužvi pod košem "skinuo" Rudi Gej i potom je samo trebalo da pošalje oba penala u dno mrežice što za njega nije bio problem.

Kari je meč završio sa 26 poena, trojke je šutirao 4/8, a imao je i šest skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte. Pratili su ga sa po 20 poena Drejmond Grin, koji je flertovao sa tripl-dabl učinkom (devet skokova, sedam asistecncija) i Klej Tompson, koji je ubacio četiri trojke iz sedam pokušaja, uz pet skokova i dve asistencije, ali i dve blokade.

Ian Klar dodao je 12 poena sa klupe, koja se sinoć nije proslavila i koja bi, da se dogodio poraz, bila odgovorna za njega: Andre Igodala nije šutnuo na koš za 27 minuta u igri, Leandro Barbosa postigao je dva poena, Majkl Mekadu takođe nije imao šut, Šon Livingston je za 19 minuta ubacio devet poena i pogodio važnu trojku, svoju prvu ove sezone iz isto toliko pokušaja, Festus Ezili za 24 minuta postigao je osam poena, bez promašaja iz igre, uz osam skokova, a podbacila su i dvojica startera, Endrju Bogut (4 poena) i Brendon Raš (3 poena).

Voriorsi verovatno nisu očekivali da će Klark za svega šest minuta na parketu uspeti da ubaci četiri trojke iz pet pokušaja i on je, bez dileme, bio "X faktor" u najtežoj pobedi šampiona od trijumfa nad Bruklinom u produžetku, 14. novembra, za 11-0.

Detalji sa meča iz Solt Lejk Sitija.
Izvor: YouTube



Bilo je ovo prvo od sedam uzastopnih gostovanja Golden Stejta tokom turneje na kojoj će Kari i drugovi redom gostovati u Šarlotu, Torontu, Bruklinu, Indijanapolisu, Bostonu i Milvokiju. Sledeću utakmicu u Ouklendu, Voriorsi će igrati tek 16. decembra, kada će početi serija od pet mečeva u "Orakl areni".

U redovima Jute, Hejvard je ubacio 24 poena, uz šest skokova, Derik Fejvors 23, uz deset skokova, a Rudi Gober 13, uz 11 skokova. Alek Bukrs doneo je 19 poena sa klupe za 29 minuta igre, a razočarao je Raul Neto koji je kao starter imao nula poena za 15 minuta, uz 0/6 iz igre.

Juta posle ovog poraza pada na 50 odsto uspešnosti, 8-8, a 3-3 kod kuće.


Nikola Jokić je u ubedljivom porazu Denver Nagetsa od Milvoki Baksa, 92:74, učestvovao sa osam poena i šest skokova za 25 minuta na terenu (4/7 iz igre). Čikago Bulsi i San Antonio Sparsi odigrali su triler u "Junajted centru", domaćin je dobio 92:89, ali Boban Marjanović nije bio u "uniformi".

Lamarkus Oldridž ubacio je 21 poen, uz 12 skokova, Kavi Lenard stigao je do 25 poena, uz osam skokova, Tim Dankan na šest poena dodao i 12 skokova, Toni Parker ubacio je 13 poena, uz devet asistencija, ali su se Bulsi držali zajedno do kraja i slavili uz 18 poena i 13 skokova Pau Gasola, 14 poena Džimija Batlera i 11 poena tandema Derik Rouz/Toni Snel.

Najbolji potezi prethodne večeri.
Izvor: YouTube



REZULTATI:

Detroit – Hjuston 116:105
/Džekson 31, 5 sk, 8 as – Harden 29, 9 sk, 7 as/

Majami – Boston 95:105
/Vejd 30, 4 sk, 4 as – Bredli 25/

Atlanta – Oklahoma 106:100
/Gasol 18, 13 sk, 4 as – Lenard 25, 8 sk, 3 as/

Milvoki – Denver 92:74
/Karter-Vilijams 12, 6 sk, 9 as – Galinari 13, 4 sk, 3 as/

Juta – Golden Stejt 103:106
/Fejvors 23, 10 sk, 2 as – Kari 26, 6 sk, 5 as/

Sakramento – Dalas 112:98
/Kazins 31, 9 sk, 6 as – Pačulija 13, 10 sk, 1 as/

L. A. Klipers – Portland 102:87
/Grifin 23, 8 sk, 6 as – Dejvis 13, 10 sk, 1 as/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC