• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sa Murićem na Metalac!

Autor mondo.rs

Partizan u nedelju (19.00) dočekuje Metalac sa željom da uđe u seriju pobeda.

 Partizan sa Murićem na Metalac! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Edo Murić u potpunosti je sanirao povredu ramena i najverovatnije će biti u sastavu za meč 14. kola ABA lige između Partizana i Metalca.

Krilni košarkaš iz Slovenije povredio se u "večitom" derbiju pred početak plej-ofa Superlige, potom otišao na operaciju i nije igrao više od šest meseci.

"Murić je ove nedelje normalno trenirao sa ekipom i velika je verovatnoća da će u nedelju biti u timu. Svi saveti lekara i postavljeni rokovi oporavka su ispoštovani, sada je najvažniji njegov subjektivni osećaj", rekao je na konferenciji za novinare trener crno-belih Petar Božić.

Partizan i Metalac nalaze se u donjem delu tabele sa skorom 5-8, ali su u prethodnom kolu ostvarili pobede za rast morala, protiv Olimpije, odnosno Mega Leksa.

Za razliku od Murića, Božić nije bio toliki optimista kada je u pitanju nastup Aleksandra Cvetkovića, koji je zbog upale tetive propustio mečeve protiv Cedevite i Olimpije. Cvetković se delimično vratio kolektivnom treningu i odluka o njegovom statusu će "pasti" na dan utakmice.

"AKO ISPUNIMO DOGOVOR..."

Petar Aranitović, jedno od otkrovenja ove sezone u crno-belom timu, nasmejao je novinare, ali i trenera Božića, kada je dao neuobičajeno smelu prognozu nedeljne utakmice, pa je dopunio posle kraće "dramske" pauze. "Metalac je u odličnom momentu, pobedio je Megu i igra sve bolje. Međutim, dočekujemo ih spremni i sigurno ćemo pobediti... Ako u potpunosti ispoštujemo dogovor iz svlačionice", rekao je mladi bek, koji igra sa dosta samopouzdanja i postiže 8,8 poena po utakmici, uz 44 odsto šuta za dva i tri poena.

Metalac je dužnik crno-belih sa početka ove sezone, kada je u Valjevu slavio rezultatom 67:64. Prelomni koš tada je postigao Marko Jošilo, na asistenciju Nikole Maleševića iz sedećeg položaja!

"Obe ekipe su od tada pretrpele promene i popravile formu. Sada ćemo igrati pred našim navijačima, što je ogromna prednost. Dočekujemo Metalac uz oprez i respekt, sa željom da damo sve od sebe".

Valjevci od letos, kada su pustili Ljubičića i još nekolicinu iskusnih plejmejkera, imaju problem na toj poziciji. Igraju praktično bez klasičnog "pleja"...

"Ne bih da komentarišem koncepciju kolege Vladimira Đokića. Samo ću reći da je Metalac specifična ekipa po tome što im na poziciji 'pet' igraju 'četvorke', što im daje zavidnu pokretljivost. Šire igru, brzi su i u tome traže svoju prednost".

Partizan je prošle sezone u drugom "krugu" regionalnog takmičenja zabeležio čak 12 pobeda zaredom, pre nego što je kao gost poražen od Budućnosti u poslednjem kolu.

Može li tako nešto da se ponovi i da li crno-beli mogu da se umešaju u borbu za četvrto mesto, s obzirom na to da im osim Mega Leksa (9-4) niko nije značajnije odmakao?

"Voleo bih da bude tako, ali koliko je to realno? Činjenica je da u ovom periodu imamo dosta utakmica na svom terenu i da smo poslednjih nedelja pokazali napredak u igri. Naravno da mi koji smo tu i naporno radimo, verujemo u svoj kvalitet, ali nezgodno je davati obećanja. Fokusirani smo na zadatke, idemo korak po korak, pa ćemo na kraju sezone podvući crtu i videti gde smo", odgovorio je Božić.

On je saopštio da se Mihajlo Andrić posle uspešno obavljene operacije stopala (peta metatarzalna kost) vratio iz Istanbula i da je već u petak uveče posetio saigrače na treningu.

"Jasno je da će mu biti potrebno vreme za oporavak. Samo bih voleo da sa tom povredom više ne bude komplikacija".

Ulaznice za utakmicu Partizan - Metalac prodavaće se tokom celog dana u klupskoj prodavnici u sklopu hale Pionir, a na blagajnama od 16.30 časova, po uobičajenim cenama - 300 dinara tribine, 500 dinara parter.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC