• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Cibone u Cedevitu, zbog normalnog života

Autor mondo.rs

Prelazak mladog centra Ivice Zubca iz jednog u drugi zagrebački klub izazvao je veliku pažnju. "On ne može da normalno živi sa 400 evra mesečno od avgusta do januara", kaže igračev menadžer Miodrag Ražnatović.

Veliki potresi u Ciboni uoči gostovanja Partizanu.

Posle iskusnog Marka Jagodića Kuridže, opremu "vukova" definitivno je razdužio i mladi centar Ivica Zubac i neće je ponovo oblačiti.

U četvrtak ujutro, menadžer hrvatskog talenta Miodrag Ražnatović napisao je na svom Twitter profilu da je "Marica rešila da od danas pije Cedevitu" i tako nagovestio prelazak svog klijenta u redove tamošnjeg šampiona.

U popodnevnim satima, podrobno je objasnio čitavu situaciju iz ugla novog centra Cedevite.

"Njegova plata je prilično skromna, 2.000 evra. Nije je primio u 10, 11. i 12. mesecu. Po ugovoru, rok za raskid (ugovora u tom slučaju) je 45 dana. Ivica Zubac je imao mogućnost raskida 25. novembra i nije je iskoristio. Strpljivo je čekao 40 dana i potom odlučio da promeni klub koji ga ne ceni", objasnio je Ražnatović i dodao:

"Kada klub igraču ne plati tri meseca platu koja iznosi 2.000 evra i u dva meča mu dodeli ukupno dva minuta i 40 sekundi, jasno je da ga klub ne ceni i da mora ići. Stoga je u ponedeljak, 4. januara, raskinuo ugovor u 20.00 časova, slanjem dopisa u skladu sa ugovorom. Sledećeg dana Cibona je isplatila sva dugovanja".

Zubac je uz dosadašnjeg saigrača iz Cibone Antu Žižića projektovan kao budući nosilac igre "vukova" pod obručima. Međutim, ove sezone nisu imali mnogo prilika da zajedno nastupaju, jer se mučio sa povredom, a posle povratka na teren nije imao značajnu minutažu.

U takmičarskoj 2015/16, Zubac je nastupao na samo pet utakmica jadranske lige i prosečno postizao po 6,8 poena, uz tri skoka po meču. U poslednjem mču za Cibonu, protiv Metalca, igrao je manje od tri minuta.

Ugovor sa Cibonom raskinuo je u ponedeljak.

"Nakon raskida ugovora, igrač je dugo vagao između dve ponude iz ACB lige i Cedevite i opredelio se za hrvatski tim zbog sedam mečeva Evrolige! Apsolutno nijedan klub nije bio upoznat sa raskidom ugovora, niti je bilo ko uticao na igrača da se odluči za potez koji mu je teško pao!", nastavio je Ražnatović.

Menadžer je ocenio da su najzaslužniji za ovakav rasplet čelnici Cibone, nazvavši ih ljudima koji nisu mogli obezbediti igraču 2.000 evra mesečno, "ne shvatajući da se radi o potencijalnom draft loteriju".

On je aludirao i na potencijalno obeštećenje koje bi klub dobio u slučaju Zubčevog uspeha na draftu i odlaska u NBA.

"Uz svo poštovanje teške finansijske situacije, ne postoji klub koji ne može obezbediti 2.000 evra sa nagoveštenih 650.000 NBA dolara! Ili ipak postoji...", zastao je Ražnatović i podvukao:

"S druge strane, Zubac nema mogućnost da normalno živi ako od avgusta do januara primi 2.000 evra ili 400 evra mesečno!".

Izvor: MN PRESS

Dakle, Zubac je od četvrtka novi član Cedevite, koja je visokim igračima Miru Bilanu, Luki Žoriću i Marku Arapoviću dodala još jednog jako talentovanog hrvatskog košarkaša, s tim da je na centarskoj poziciji znala da koristi i Karla Žganeca.

"On neće moći igrati ABA ligu narednih četiri-pet nedelja, do početka drugog dela Evrolige. Trebamo tek videti u kakvom je stanju, ali sa njim, Arapovićem, Musom, Mazalinom, Žganecom, Bajom i još nekim igračima za par godina možemo stvoriti izuzetno moćnu ekipu. U evropskim okvirima", rekao je trener Cedevite Veljko Mršić o dolasku novog igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC