• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS: Mladosti prvi trofej! (FOTO)

Autor mondo.ba

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvajači su 23. Kupa Republike Srpske, nakon što su u finalnom meču u "Boriku" savladali Radnik BN Basket iz Bijeljine 99:85.

 Finale košarkaškog Kupa RS: Radnik BN Basket Mladost 85:99 Izvor: MONDO

Prvi put u istoriji, košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada podigli su pehar namijenjen osvajaču Kupa Republike Srpske.

Oni su u finalnoj utakmici, koja je odigrana večeras u banjalučkoj dvorani "Borik", opravdali ulogu favorita i savladali Radnik BN Basket iz Bijeljine.

RADNIK BN BASKET - MLADOST 85:99 (14:27, 24:24, 20:29, 27:19)

Mrkonjićani su se tako pridružili Igokei (Aleksandrovac), banjalučkom Borcu, Mladosti iz Gacka, trebinjskom Leotaru i Slaviji iz Istočnog Sarajeva, koji su već osvajali pehar u najmasovnijem košarkaškom takmičenju Srpske.

IGOKEA

Košarkaši Igokee odustali su od nastupa u Kupu Republike Srpske, kako bi pružili šansu nekoj drugoj ekipi da dođe do trofeja. Inače, Aleksandrovčani su najtrofejnija ekipa u Kupu Srpske sa 10 pehara, banjalučki Borac ima devet, dok su po jednom slavili Mladost iz Gacka, trebinjski Leotar i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Tokom cijelog meča tim Gorana Slavojevića bio je dominantan, a ključnu prednost Mrkonjićani su napravili već u prvoj četvrtini, koju su riješili u svoju korist rezultatom 27:14.

U drugom periodu vodila se izjednačena borba, pa je ova dionica meča okončana neriješeno 24:24, da bi u trećem kvartalu ponovo nominalni gosti dodali gas (20:29) i stigli do nedostižnog vođstva.

Semberci su u posljednjih 10 minuta samo uspjeli da ublaže poraz. Posljednja četvrtina okončana je rezultatom 27:19 u korist Bijeljinaca, za konačnih 85:99.

Junak susreta bio je Draško Knežević sa čak 30 poena, dok je odličnu partiju pružio i Aleksandar Radukić, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom (20 poena, 10 skokova). U poraženom sastavu najefikasniji je bio Srđan Damjanović sa 21 poenom, dok je njegov prezimenjak Darko ubacio dva poena manje.

Trijumfom u Kupu Republike Srpske, Mladost je stekla pravo nastupa na završnom turniru Kupa BiH, na kojem će nastupiti član ABA lige Igokea, te pobjednici Kupa Herceg-Bosne i Kupa kantona Sarajevo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC