• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga zvala i Partizan!

Autor mondo.rs

Prvi čovek elitnog evropskog košarkaškog takmičenja konkatirao i čelnike Partizana posle sastanka u Barseloni.


Đordi Bartomeu, najuticajniji čovek Evrolige, posle sastanka sa predstavnicima 27 klubova u Barselonu, kontakirao je i čelnike Partizana.

Kako javlja beogradsaka sportska televizija, vodećim ljudima Evrolige, zbog rezultata i uticaja na podizanje renomea elitnog takmičenja od strane crno-belih, stalo je do mišljenja vodećih ljudi "parnog valjka".

Bartomeu će u skorije vreme da održi sastanak sa potpredsednikom Partizana, Miroslavom Berićem, navodi se dalje. Čelnika bivšeg prvaka Evrope kontaktirali su nedavno i zvaničnici FIBA, s namerom da privole Partizan u koje takmičenje koje kreće od jeseni FIBA Ligu šampiona.

SOS kanal, prema saznanjima iz Barselone, javlja i da spekulacije oko A licence za bilo koji klub iz ABA lige nisu za sada realne, već opcija da šampion ide direktno, a još jedan klub u kvalifikacije za Evroligu.

FIBA garantuje dva mesta. Partizan ima direktne kontakte sa ljudima iz Evrolige i niko drugi ne zastupa njegove interese.

Poznati izraelski košarkaški novinar Dejvid Pik objavio je pre par dana da se u grupi klubova koji su se opredelili za FIBA i njenu buduću "Ligu šampiona" nalaze Partizan, PAOK i Aris, što su crno-beli odmah demantovali, poručivši da prate razvoj situacije na obe strane koje se bore za primat u evropskoj klupskoj košarci.



MONDO saznaje da je Bertomeu ove nedelje telefonom razgovarao sa Berićem i tom prilikom pomenuo mogućnost dobijanja "vajld karda" za neku od sezona posle iduće, dakle 2017/18 ili 2018/19.

Evroliga ne odustaje od Evrokupa

Nije teško zaključiti da je u toku velika borba klubova da u aktuelnom "haosu" ostvare što bolje pozicije, ali sa druge strane i da su se ćelnici FIBA i Evrolige punim kapacitetom bacili na lobiranje, sa ciljem da uz sebe vežu što veći broj relevantnih i kvalitetnih liga i klubova.Poznato je da ce "Đordijevu" Evroligu na jesen igrati 16 elitnih klubova, ali tek treba da se vidi gde će ostatak - u "Ligu šampiona" ili u Evrokup, kakav se igra već godinama, ali čija bi perspektiva - ako FIBA odnese pobedu - ozbiljno bila dovedena u pitanje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC