• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rigodo: Mega je idealna za mlade igrače

Autor mondo.rs

Legendarni francuski košarkaš u Srbiju je došao po nova iskustva i ideje. Kaba i Luvavu su "veliki talenti".

Antoan Rigodo imao je sjajnu igračku karijeru. Za osvajanje srebrne olimpijske medalje i dve titule klupskog prvaka Evrope (između ostalog) prošle godine je dobio veliko priznanje, prijemom u FIBA Kuću slavnih.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi nedavno, u prvoligaškom klubu Pariz Levaloa, a ove nedelje nalazi se u poseti Mega Leksu, pre svega da bi video kako se radi sa mlađim kategorijama.

Kao što je poznato, Mega iz godine u godinu "izbacuje" veliki broj kvalitetnih igrača, među kojima se izdvaja Nikola Jokić, od letos krilni centar Denver Nagitsa i prvi igrač koji je direktno iz tog kluba otišao u NBA ligu.

Rigodo je u petak pogledao prijateljsku utakmicu juniora Mege i sarajevskog kluba Koš, a u nedelju će u Sremskoj Mitrovici biti na meču ABA lige protiv Cedevite.

"Na treningu Mege sam video sjajnu grupu igrača, koji su usmereni jedni na druge i lepo funkcionišu zajedno. Vidi se da imaju radnu etiku, dobru atmosferu i da su vrlo talentovani i vešti sa loptom, što je izuzetno važno", rekao je Rigodo za klupski sajt.

Posebnu pažnju obratio je na dvojicu zemljaka - centra Alfu Kabu i ove sezone jednog od najistaknutijih igrača ABA lige, krilo Timotea Luvavua.

"Veliki su talenti i vrlo interesantni igrači. Ne mogu, a i ne želim više ništa da kažem, sve je u njihovim rukama. Nalaze se u Srbiji, u Megi, najboljoj sredini za mlade igrače. Na njima je samo da naporno treniraju", zaključio je Rigodo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC