• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilejni: Najbolji navijači, Miler - u NBA!

Autor mondo.rs

Najbolji igrač Lokomotive Kubanj istakao da nije doživeo atmosferu kao u petak u hali "Pionir". Nemanja Dangubić i Lazić istakli su se u odbrani od njegovih šuteva i prodora.

 Malkolm Dilejni Kvinsi Miler Delije Nemanja Dangubić Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Strepeli su navijači Zvezde za svoj tim od Malkolma Dilejnija, ali je tim Dejana Radonjića našao način da ga zadrži.

Nemanja Dangubić i Branko Lazić uložili su ogroman napor i uspeli u misiji. Sjajni Amerikanac, indeksno najbolji igrač Top 16 faze, ubacio je 16 poena, ali čak 11 sa linije za slobodna bacanja.

Posle utakmice, šuter kome već ove godine predviđaju povratak u NBA ligu, napisao je na Twitteru da nije igrao u sličnoj atmosferi.

"Težak poraz pred najboljim navijačima protiv kojih sam ikad igrao. Ništa nisam uspeo da pogodim... Verujte da ću se vratiti jači", njegova je poruka na društvenoj mreži.

Dilejni je imao poruku i za Kvinsija Milera, Zvezdinog Amerikanca koji je bio najbolji strelac meča, sa 24 poena.

"Dobra utakmica brate... Vratićeš se uskoro tamo gde pripadaš. Nastavi da se nadaš"

DANGUBIĆ: Kako protiv Dilejnija? Timski...

Izvor: MN PRESS

Dangubić i Lazić izneli su najveći teret odbrane od Dilejnija.

"Laza i ja smo dali sve od sebe da ga sačuvamo, jer je odličan igrač. Ne možeš da ga pustiš, već jednostavno u svakom trenutku moraš da imaš koncentraciju. Ima toliko stvari u svojoj igri koje može da uradi, da jednostavno ne možeš da predvidiš šta će da izvede", rekao je Dangubić posle utakmice.

Ipak, on nije hteo da prihvati sve zasluge za dobru odbranu od sjajnog šutera.

"Pre svega, timski smo ga dobro branili, ne samo Laza i ja. i Maik i Štimac su dosta pomogli u 'pik' igri. Bilo je zaista akcenat na tome da njega što više zaustavimo".

Zanimljivo je da je Dangubić uputio samo jedan šut ka košu Lokomotive i pogodio. Bio je to pogodak za tri, za "eksploziju" Pionira u trećoj četvrtini.

"Lep je bio osećaj, u teškoj situaciji za mene. Uspeo sam da se izvučem, bilo je mi mnogo značajno u tom trenutku, ali je kratko trajao momenat, jer smo već u sledećem napadu primili trojku...", nasmejao se bek Zvezde.

Lazić: Ne razmišljamo o Top 8

"Bitna pobeda za nas. Uspeli smo da pobedimo Lokomotivu posle poraza u derbiju. Tokom čitavog meča smo imali kontrolu. Možda je skok u nekim trenucima bio problem. Međutim, ostali smo fokusirani, odigrali u kontinuitetu u odbrani, a u napadu smo imali protok lopte. To smo iskoristili i postizali često lake poene. Ne razmišljamo o narednoj fazi. razmišljamo o Jadranskoj ligi i Kupu Radivoja Koraća, koji nam sledi uskoro. Ukoliko se pojavi prilika za Top 8 mi ćemo pokušati da iskoristimo", rekao je kapiten Zvezde Branko Lazić, a prenela Beta.

Pobeda od 14 poena razlike dala je dodatni pečat uspehu crveno-belih...

"To je takođe važno i nešto što bi moglo da nam jako bude od koristi, ali ne bi trebalo gledati predaleko. Još ništa nismo uradili. Ako uđemo u takvu vrstu razmišljanja i priče, kalkulacija, možemo da uđemo u problem, jer će dosta ekipa da kod kuće 'juri' pobede protiv favorita, ima puno utakmica... Efes je pobedio u Malagi. Obe grupe su jake i ne znam šta će da bude".

Posle meča protiv MZT Skoplja (ponedeljak), Zvezda igra protiv Darušafake u Turskoj, a potom dočekuje Cedevitu, u 7. kolu Top 16 faze.

"Sigurno da nam puno znači kad vezujemo pobede i u ABA ligi i u Evroligi i hoćemo da nastavimo tako. Imamo dva protivnika pred nama koja su vrlo kvalitetna. Idemo u Tursku, da dokažemo da imamo kvalitet da igramo dobro i u gostima, što mislim da smo pokazali u prvoj utakmici, protiv Efesa. Videćemo kako ćemo se snaći, nadam se dobro. Paklen je ritam, bliži se Kup i moramo da ostanemo na zemlji, jednostavno - samo da radimo", podvukao je Dangubić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC