• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hornasek neće odlučivati o Bogdanu

Autor mondo.rs

Finiks Sansi promenili su trenera usred još jedne loše sezone.

Haos u Arizoni dostigao je kulminaciju. Finiks Sansi posegli su sa najradikalnijom merom - smenom trenera.

Džefu Hornaseku, nekada igračkoj zvezdi franšize, uručen je otkaz posle čak 19 poraza u poslednjoj 21 utakmici. Nekoliko nedelja ranije,  on je ostao bez dvojice najiskusnijih saradnika, koji su takođe otpušteni zbog loših rezultata, a jedan od njih - Majk Longabardi, u međuvremenu je postao pomoćni trener u stručnom štabu novog šefa struke Klivlenda, Tajrona Lua.

Vest o još jednoj turbulenciji u posrnulim Sansima posredno se odnosi i na našeg Bogdana Bogdanovića, s obzirom na to da ga je Finiks 2014. odabrao kao 27. pika na draftu.

Prema ugovoru sa Fenerbahčeom, Bogdan će ovog leta imati pravo da napusti Istanbul i da se preseli u NBA. Za nekoliko meseci saznaće se da li će se to i dogoditi i u kojim uslovima.

Za sada je poznato samo samo da Hornasek oko toga definitivno neće biti konsultovan.

I ove sezone, Finiks prolazi kroz ogromne probleme, iako se oni često podrazumevaju za tu franšizu poslednjih godina.

Hornasek je pretprošle jeseni seo na klupu Sansa i napravio ogroman bum sa sastavom, pobedivši u 48 utakmica. Ti uspesi, uz odličnu igru afirmisanog tima, umalo su Hornaseku doneli i titulu "trener godine".

Ipak, već od sledeće sezone stvari su se vratile na staro, Sansi su ponovo ostvarili manje od 40 trijumfa (39-43) i gomilanju igrača na nekoliko pozicija, čime je nepovratno poremećena hemija ekipe koja je sezonu ranije zablistala.

Posledično, Goran Dragić je zatražio (i dobio) trejd u Majami, Ajzea Tomas otišao je u Boston posle samo jedne sezone, a sva svetla ostala su usmerena ka Eriku Bledsou, koji je u decembru 2015. pokidao meniskus kolena i neće igrati do sledeće jeseni.

Stoga, trenutno ne iznenađuje podatak da samo Lejkersi (9-41) na Zapadu imaju lošiji skor Sansa (14-35).

Takvom stanju stvari doprineli su brojni faktori: Loša forma, odsustvo Bledsoa, česte "sitne" povrede veterana Tajsona Čendlera, dvojice plejmejkera Brendona Najta i Ronija Prajsa, nezadovoljstvo Markifa Morisa zbog rastanka sa bratom Markusom, koji je prošlog leta trejdovan u Detroit...

U takvoj situaciji, nekoliko mladih igrača dobilo je priliku da se istakne, a među njima dvojica igraju na Bogdanovićevoj poziciji - Devin Buker i Arči Gudvin. Da li će oni od leta biti Bogdanovi konkurenti?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC