• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: To je utakmica, ne pitanje života i smrti

Autor mondo.rs

"U suprotnom, bićeš mnogo puta mrtav tokom sezone", rekao je trener Partizana u najavi meča protiv Zadra.

 Džikić: To je utakmica, ne pitanje života i smrti Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle tri uzastopne pobede, uključujući i trijumf u derbiju, a zatim pretrpljenog poraza u Podgorici od Budućnosti, košarkaši Partizana dočekuju Zadar na svom terenu (subota, 21.00, TV Arena sport).

Brod kluba iz Humske nadomak je mirne luke i još jedan trijumf crno-belih praktično bi sprečio mogućnost da uđu u neizvestan finiš ABA lge. Njihov trener Aleksandar Džikić veruje da će energija i želja ekipe biti ovog vikenda na zadovoljavajućem nivou i da će to biti preduslov za pobedu.

Šef struke crno-belih pripremao je tim za novi izazov uz objektivne probleme sa povredama organizatora igre, o čemu je u petak govorio na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

"Mi smo se tokom prošle sedmice bavili najviše sobom zbog nekih zdravstvenih problema. Pokušali smo da iz trenažnog procesa izvučemo maksimum. Nije bilo lako jer smo imali problema, pre svega, na poziciji pleja, jer su i Aleksandar Cvetković i Džamar Vilson tek juče trenirali sa timom. Generalno, nastupićemo kompletni, a u kakvom stanju videćemo", rekao je Džikić.

"Drugo pitanje za utakmicu sa Zadrom je - kako će se ekipa ponašati u situaciji da je postavljena pred imperativ pobede, jer bi pobeda završila tu priču o opstanku, što je naš prvi cilj. Kako će igrati pred punom dvoranom, kako će igrati u utakmici kad se nešto mora? Ostaje da vidimo. Verujem da će nam energija koju ćemo da potrošimo na terenu i želja za pobedom pomoći da u subotu krajni rezultat bude u našu korist", dodao je trener Partizana.

Crno-beli su deseti na tabeli regionalnog takmičenja, sa skorom od devet pobeda i 13 poraza, a trijumfom u utakmici protiv Zadra napravili bi odlučujući korak ka opstanku u ligi.

Džikić je upozorio da neće sve zavisiti od njegove ekipe, koja je u prvom delu sezone izgubila od narednog rivala.

"Zadar je ekipa koja atletski spada u sam vrh lige, to je ekipa u kojoj su pola tima vrhunske atlete. Za razliku od ove četiri utakmice koje sam do sad vodio, imaćemo prilike da igramo protiv drugačije ekipe. Sada ćemo igrati sa brzim, visokim momcima, to će zahtevati određene adaptacije da bi rezultat bio povoljan", rekao je trener Partizana.

Crno-beli su u prošlom kolu izgubili od lidera, a Džikić je istakao da nije nezadovoljan tom utakmicom.

"Nijednu utakmicu ja ne predstavljam kao pitanje života i smrti, jer ćeš onda mnogo puta biti mrtav tokom sezone. Nisam nezadovoljan, igrali smo protiv tima koji je u vrhu, koji nema poraz na domaćem terenu. Budućnost je rasturala kvalitnije sastave od našeg, tako da sam nekim delovima zadovoljan. To je iza nas, greške hoćemo da prepoznamo, priznamo i da njima radimo da se ne bi ponavljale", podvukao je Džikić.

Parovi 23. kola:

u subotu

Sutjeska - Krka 17.00
Metalac - Tajfun 19.00
Partizan - Zadar 21.00

u nedelju

Igokea - Zvezda 17.00
Cibona - Mega 19.00
Olimpija - Cedevita 21.00

u ponedeljak

MZT - Budućnost 21.00

Tabela: Budućnost 20-2, Zvezda 16-6, Cedevita 16-6, Mega Leks 15-7, Cibona 10-12, Zadar 10-12, MZT 9-13, Olimpija 9-13, Igokea 9-13, Partizan 9-13, Krka 9-13, Metalac 8-14, Sutjeska 7-15, Tajfun 7-15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC