• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savezi "napali" ABA ligu

Autor mondo.rs

Nacionalne košarkaške federacije traže promenu kalendara regionalnog takmičenja i stavljanje domaćih prvenstava u prvi plan.

Klupska takmičarska sezona u regionu je završena, neretko podizana prašina je polako počela da se spušta na parkete, ali je nova bura već u najavi.

Predstavnici nacionalnih saveza sastali su se ove nedelje u Ljubljani, bez znanja klubova, i tamo govorili o potencijalnoj promeni kalendara, koja bi i te kako promenila izgled regionalnog takmičenja.

Prema pisanju "Večernjih novosti", savezi su se sastali sa idejom da 'izguraju' ABA ligu iz sadašnjih termina. Plan delegata bio je da se nacionalne lige igraju od jeseni do aprila, a da tek potom počne "skraćeno" regionalno takmičenje.

Više nije potrebno podsećati da će i sledeće sezone isključivo ABA liga voditi u Evroligu i Evrokup, što samo po sebi navodi na zaključak koliko bi timovima sa najvišim ambicijama bio otežan posao i u kolikoj meri bi, u slučaju ove promene, ostali bez prava na bilo koju grešku.

"Prema predloženom planu, ligaški deo ABA, podeljen u dve grupe sa po šest timova, igrao bi se od 8. aprila do 6. juna, posle čega bi usledilo polufinale (na dve pobede), finale (na tri pobede) i meč za treće mesto (na tri pobede)", piše isti izvor.

Uz ovu informaciju, list zaključuje i da bi uvođenjem ove promene bilo evidentno da su klubovi "za džabe" igrali u nedavno završenim nacionalnim šampionatima, jer aktuelni plasman iz domaćih liga ne bi obezbedio učešće u ABA ligi, zato što bi se računao plasman timova iz narednog nacionalnog prvenstva.

Bez obzira na ove predloge, jasno je da savezi ne mogu da "proguraju" ideju o promeni kalendara bez podrške klubova, koji će veoma teško biti za ovakav koncept.

Sastanku su, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovali predstavnici pet nacionalnih saveza (Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora i Srbija), a jedini uzdržan bio je predstavnik KSS.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

Ma savezi daju sebi znacaj a ne nude nista klubovima. Jedini spas za kosarku je regionalno takmicenje i to prva i druga aba liga...kao nekad u Jugoslaviji

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC