• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraće se SEDMA!

Autor mondo.rs

Stef Kari izbačen je nakon što je gađao navijača, a "King" drugu utakmicu zaredom ubacio 41 poen, tako da će pitanje šampiona biti rešeno u ponedeljak u 2.00 u Kaliforniji.

Sa ruba poraza na korak do istorije!

Lebron Džejms predvodio je Klivlend Kavalirse i do pobede u šestoj utakmici finalne serije NBA lige, ubacio 41 poen u obruč zvaničnih šampiona i zakazao odlučujući, sedmi meč serije u Oklendu, iako su Golden Stejt Voriorsi u jednom trenutku vodili 1:3.

Podsećamo, nijedan tim u finalima NBA lige nije se vratio iz takvog deficita, ali Kavse to ne zanima.

Prethodne noći u Ohaju – 115:101, tako da će pitanje šampiona biti rešeno na severu Kalifornije u noći između nedelje i ponedeljka, 2.00.



Džejms i Irving ubacili su po 41 poen Voriorsima u petom meču na njihovom terenu i vratili seriju u Klivlend, gde je "King" počeo silno, poveo "konjicu" u juriš i već do kraja prve četvrtine bilo je 31:11.

Da ne dužimo, šampion je jednom prišao na osam, jednom na sedam poena i to je bilo sve.



Da Voriorsi ni ne pomisle na preokret za petu titulu pobrinuo se i Kajri Irving. "Ankl Dru" je ubacio 23 poena i naterao MVP lige Stefa Karija da napravi šesti faul, a potom su ga sudije udaljile s parketa, jer je podlegao provokacijama sa tribina i bacio čuvenu zaštitnu gumu u pravcu jednog navijača Kavsa koji ga je žestoko vređao.

"Tri od šest Karijevih faulova bilo je apsolutno smešno suditi. On je MVP lige, a govorimo o faulovima koji se sude zbog dodira. Srećan sam što je bacio svoju zaštitu za zube", rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

"Još jedna", rekao je Džejms, koji je već bio otpisan i posle 0:2 i na 1:3.

"Igraću je bilo gde", dodao je, čovek koji je statistički lider u svakoj kategoriji kada je ova serija u pitanju.

"Želim da osvojim titulu, sigurno. Ali, želim i da dam sve što imam pa ćemo videti šta će se desiti. Primorani smo na sedmu utakmicu, biće zabavno".



Džejms je imao i 11 asistencija, osam skokova, četiri ukradene lopte i tri blokade, a važan faktor bio je i Tristan Tompson, koji je dodao 15 koševa i 16 skokova.

Kari je ubacio 30, Klej Tompson 25, a "ohlađeni" Drajmond Grin, koji je bio suspendovan za peti meč serije, stao je na samo osam poena i deset skokova. Njegov učinak biće neophodan za pobedu u sedmoj...

Ovo je 19. put u 70 sezona da se igra sedma utakmica finala, a peti put od 1988. kada su Los Anđeles Lejkersi dobili Detroit Pistonse 4:3. U međuvremenu, sedam mečeva igrali su Hjuston Roketsi i Njujork Niksi 1994. godine, San Antonio Sparsi i Detroit 2005, Lejkersi i Boston Seltiksi 2010. i San Antonio i Majami Hit 2013. godine.



Tri i po minute pre kraja treće četvrtine Golden Stejt je zaostajao 19 poena, ali je serijom 8:0 došao na prihvatljivi minus, 71:80. I u poslednjoj četvrtini Klivlend je stalno bio u prednosti, a ona ni u jednom trenutku nije bila manja od sedam koševa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC