• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Đorđević pozvati nekoga naknadno?

Autor mondo.rs

"Pozivao sam i ranije naknadno, ali igrače sa velikom željom, srcem...", ogradio se selektor "orlova".

 Đorđević o Bjelici, Mačvanu, Marjanoviću naknadnim pozivima Izvor: MN PRESS

"Ko bude bio na prvom treningu, igraće i na Olimpijskim igrama ako se plasiramo", rekao je ne tako davno selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, predosećajući da bi moglo da bude novih otkaza i ovog leta.

I bilo ih je.

Boban Marjanović, nakon što je prema Đorđevićevim rečima mesec dana uoči okupljanja "orlova" poručio da će biti tu, objasnio je da nije u situaciji da igra kvalifikacioni turnir, ali da može da se pridruži za Rio.

Nikola Milutinov takođe je odlučio da mu je NBA trenutno važniji, pa je Đorđeviću saopštio da će igrati letnju ligu.

Očigledan hendikep pod obručima postao je još veći kada se ispostavilo da bi Srbija, pored dve "petice", mogla da igra i bez dve projektovane "četvorke". Nemanja Bjelica i Milan Mačvan povređeni su i, prema poslednjim informacijama iz tabora "orlova", teško da će moći da igraju od 4. do 9. jula u "Kombank areni", kada će se Srbija boriti za olimpijsku vizu.

Bjelica dolazi!

Nemanja Bjelica, kojeg je u prethodnom periodu mučila upala nerva u stopalu, pa se zbog toga otežano kretao, polako izlazi na kraj sa neprijatnom tegobom i trebalo bi da počne s treninzima. "Dolazi sa kondicionim trenerom koji je ujedno i fizioterapeut Minesote. Radiće i oporavljati se po specijalnom programu", rekao je Đorđević.

Đorđević je, shodno novonastaloj situaciji, upitan za deficit "mišića" pod obručima...

"Sigurno da bismo sa Bjelicom, koji ima neverovatan ofanzivni talenat, na nivou plejmejkera, bili neuopredivo jači. Žao mi je što se Mačvan povredio, on je deo ove generacije. Atipičnost Marjanovića je kvalitet, ali...", ostao je Đorđević nedorečen u izjavi za "Sportski žurnal", posle čega je usledilo novo pitanje:

Hoćete li pozvati još nekog?

"Pozivao sam za prethodne akcije naknadno Marka Simonovića i Raška Katića. Igrače sa ogromnom željom. To je ono što me opredeljuje, srce, motiv, izgaranje, a to je ponekad važnije od suvog kvaliteta", rekao je Đorđević i nadovezao se:

"Videćemo šta će biti kad prođemo kvalifikacije, naravno ako prođemo. Bjelica i Mačvan će sigurno tada biti spremni", nagovestio je da će se, ipak, osloniti na one koji nisu mogli da rade od prvog dana zbog povreda, a ne drugih razloga.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC