• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kžiževski odabrao tim za Rio

Autor mondo.rs

Amerikanci u odbranu olimpijskog zlata odlaze sa samo dvojicom igrača koji su nastupali u Londonu pre četiri godine

 Selektord SAD izabrao tim za Rio Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Majk Kžiževski zvanično će u ponedeljak popodne saopštiti 12 igrača koje će voditi na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Ove sezone posle objavljivanja šireg spiska brojni igrači otkazali su nastup za nacionalni tim u avgustu, ali bez obzira na to selektor SAD ima "materijala" da krene u borbu na treću zlatnu uzastopnu olimpijsku medalju.

Kžiževskom su zbog povreda i umora saopštili da u Rio neće Kris Pol, Blejk Grifin, Stef Kari, Lebron Džejms, Kavi Lenard, Damijan Lilard, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Lamarkus Oldridž, Entoni Dejvis i Džon Vol.

Poslednja informacija je da je košarkaš Los Anđeles Klipersa Kajri Irving saopštio da je prihvatio poziv bivšeg trenera sa Univerziteta Djuk i da će nastupati u Brazilu, nakon čega se iskristalisao olimpijski tim.

ESPN, pozivajući se na pouzdane izvore, saopštio je da će na Olimpijske igre, uz Irvinga, putovati Klej Tompson, Džimi Batler, Kajl Lauri, Demar Derozan, Kevin Durent, Karmelo Entoni, Pol Džordž, Drejmond Grin, Harison Barns, Demarkus Kazins i Deandre Džordan.

Zanimljivo je da će u novoj reprezentaciji SAD nastupati samo dva igrača koji su osvojila zlatnu medalju pre četiri godine u Londonu - Kevin Durent i Karmelo Entoni.

Kžiževski i njegovi pomoćnici okupiće nacionalni tim na četvorodnevnom trening kampu u Las Vegasu, od 18. do 21. jula, a potom će reprezentativci odigrati pet pripremnih mečeva uoči starta olimpijskog turnira u Riju. Prvi rival, 22. jula biće Argentina, dok će poslednji meč odigrati protiv Nigerije, 1 vgusta, nakon čega će se uputiti u Brazil.

Olimpijski košarkaški turnir igraće se od 6. do 21. avgusta, a SAD će igrati u grupi A, zajedno sa selekcijama Venecuele, Kine i Australije, i još dve selekcije, pobednike kvalifikacionih turnira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC