• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletovo upozorenje: Nema sigurnih!

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" o kraćenju spiska. Jokić ušao u tim na pravi način. Zašto Nedović nije igrao? "Zna on, znamo mi"

 Saletovo upozorenje: Nema sigurnih!  Izvor: MN PRESS

Sabirajući utiske posle pobede nad Grčkom, selektor Aleksandar Đorđević izneo je u javnost i nekoliko poruka za svoje izabranike.

Pre svega, istakao je da nema onih sa garantovanim mesto u ekipi koja će igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.

"Znate me dugo, ali sad nemam ništa da kažem osim da je borba za 12 igrača svakodnevna, za svakog od njih. Nisu baš svi sigurni što misle da su sigurni. Sve se meri. Sve se pazi. Ovo je ozbiljna sredina, koja je poslednjih 50 godina izgrađena pravilima ponašanja koja nisu moja, već su postojala i pre mene", rekao je Đorđević.

Nakon što je istakao da je zadovoljan igrom debitanata Marka Gudurića i Radeta Zagorca, Đorđević se osvrnuo i na učinak trećeg novajlije - Nikole Jokića.

Mladi centar imao je i večeras značajnu ulogu, a meč je završio kao najefikasnji na terenu, sa svojih 20 poena.

"Mislim da je Nikola na pravi način ušao u ovaj tim, sa bistrom glavom i željom da što pre uđe u sistem, da adaptira svoj stil i svoje kvalitete našim potrebama i našoj igri. On je izuzetno inteligentan momak, jako je dobro prihvaćen, dobijamo dosta od njega, čak i više nego što je trebalo. On mora da bude potpuno miran, siguran u sebe i u ono što radi na terenu. Cilj je da nastavi ovako..."

Upitan zašto Nemanja Nedović jedini nije ulazio u igru protiv Grka, Đorđević je odgovorio kratko:

"On zna zasto i mi znamo zašto".

Izvor: MN PRESS


Đorđević je poručio da će definitivan spisak igrača na koje će računati tokom olimpijskih kvalifikacija izreći 4. jula, odnosno veče ranije, ako to bude zahtevala FIBA.

Kao jedno od najvažnijih pitanja, od početka okupljanja nameću se statusi povređenih krilnih centara Nemanje Bjelice i Milana Mačvana.

"Bjelica i Mačvan svaki dan dolaze ovde sat i po pre svih nas. Ako ste bili u hali, videli ste da je Bjelica odradio svoj trening. Ide na bolje. Ta povreda još nije sanirana. Mačvan je juče napravio poslednji rendgenski snimak i na kontroli su mu rekli da ne može još sedam dana na teren. Tu je sa nama, radi individualno svoj program. Tu su, deo su ekipe i to je za sve nas jako, jako bitno", rekao je Đorđević.

Izvor: MN PRESS



Na pitanje o ambijentu u punoj Kombank areni, kakav će sigurno biti i tokom takmičarskih mečeva, Đorđević je rekao:

"Oni će znati da nas podrže, bez obzira što po profesiji nisu navijači. Verujem da će to biti kako treba. Nama to mnogo znači, igrači to osećaju i volim kad vidim tu konekciju. To je njihov i zadatak u opisu radnog mesta. Nije to samo odbrana, napad, šut i dribling, već da naprave direktan kontakt sa publikom i poseban odnos, ne samo u hali, već i van nje. Momci to znaju", podvukao je Đorđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC