• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Minut po minut do OI

Autor mondo.rs

Dva dana pre početka kvalifikacionog turnira, selektor kaže da sada treba pronaći mir van terena i "sručiti" veliku želju na teren.

 Aleksandar Đorđević pred kvalifkacioni turnir za Rio Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije, dvanaest odabranih na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem, u ponedeljak od 21 čas počinje završni čin "operacije Rio", utakmicom protiv Portorika u Kombank areni.

To je prvi od dva meča u grupi, drugi je u sredu protiv Angole, nakon kojih - nadamo se - slede polufinale i finale, u petak i subotu.

Jasno je da svojim kvalitetom i prednošću domaćeg terena Srbija važi za apsolutnog favorita, u konkurenciji pomenute dve selekcije, a onda i Češke, Letonije i Japana.

Međutim, to treba i potvrditi na parketu. Pobede nad Francuskom i Grčkom u pripremnim utakmicama su dobar znak, ali zvanično takmičenje sa sobom nosi potpuno drugačiju atmosferu i toga su svesni svi u taboru "orlova".


"Pred nama je atipičan turnir. Malo zvaničnih takmičenja poslednjih godina je uopšte organizovano ovde u Srbiji. Na nama je da ozbiljnošću odgovorimo i na taj izazov, da se usredsredimo na utakmice, da nađemo svoj mir van terena i da sručimo svu tu veliku želju na teren, svaki put kad kročimo na njega", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u hotelu "Kraun Plaza".

Želja, spremnost i motiv nisu sporni. Ipak, ne "pitaju" se samo naši igrači.

"Do juče smo se bavili sobom, koliko nam je to ovih 15-20 dana rada dozvoljavalo, a od danas već počinjemo da se koncentrišemo na prvog protivnika, reprezentaciju Portorika, koja dolazi nakon osvajanja Centrobasketa, prvenstva Centralne Amerike. Izuzetno su jaka ekipa na spoljnim pozicijama, sa mnogo talenta, izuzetno ponosna, dugo igraju zajedno. Prema tome, neće biti nimalo lako".

Prema informacijama kojima raspolažu u Košarkaškom savezu Srbije, za polufinale i finale kvalifikacionog turnira prodato je više od 8.000 ulaznica. Apel je da što više navijača dođe i na mečeve u grupi.

"
Momcima itekako znači da osete podršku sa tribina. Mislim da zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir, pa da se i publika oseti delom uspeha svih nas", poručio je Đorđević.

Očekivanja javnosti su razumljiva, ali ne treba posao smatrati završenim pre nego što je i podbačena prva lopta na centru Arene.

"
Naš cilj je zacrtan i ne bežimo od toga. Plasman na OI je pre svega san svih ovih momaka, koga jure i traže već godinama. To je i moj san i moj cilj. Bez obzira na očekivanja javnosti, apsolutno smo svesni da moramo da idemo korak po korak, minut po minut i utakmicu po utakmicu. To je jedini način na koji možemo da dođemo do rezultata".

Ponedeljak, 21.00. Svi u Arenu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC