• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"D12" u Atlanti, Deng u Lejkersima

Autor mondo.rs

Drugog dana prelaznog roka u NBA ligi, još petnaestak slobodnih agenata je dogovorilo uslove sa novim ili starim timovima...

Nekada najbolji mladi centar NBA lige, sada 30-godišnji Dvajt Hauard, naredne tri sezone će nositi dres Atlanta Hoksa i za to biti nagrađen sa 70,5 miliona dolara.

Popularni "Supermen" prethodno je nastupao za Hjuston, Los Anđeles Lejkerse i Orlando, sa kojim je 2009. došao do finala plej-ofa.

Hauard je osmostruki učesnik Ol star meča, pet puta zaredom bio je član prve petorke NBA (2008-2012), a tri godine uzastopno (2009-2011) biran je za najboljeg defanzivca u ligi.

Međutim, godine i povrede značajno su ga unazadile u atletskom smislu, tako da se ne može unapred reći da je Atlanta ovim transferom uradila pravu stvar. Pogotovo ako ne uspe da zadrži svog "najzvučnijeg" slobodnog agenta, Ala Horforda.

Novi klub pronašao je još jedan veteran, Luol Deng (31), koji će posle Čikaga, Klivlenda i Majamija nositi dres Lejkersa.

Krilnom igraču poreklom iz Sudana "jezeraši" su za četiri godine vernosti dali 72 miliona dolara.

Dok Pet Rajli i Erik Spolstra čekaju odluku Dvejna Vejda (ovih dana pregovarao je sa Njujorkom i Milvokijem), uspeli su da u Majamiju zadrže centra Hasana Vajtsajda i to po paprenoj ceni od 98 miliona dolara za četiri godine.

Iskusni, ali i često povređeni centar Al Džeferson iz Šarlota ide u Indijanu (tri godine, 30 miliona), prekaljeni šuter Džo Džonson iz Majamija u Jutu (dve godine, 22 miliona), krilo Evan Tarner iz Bostona u Portland (četiri godine, 70 miliona), dok se Australijanac Metju Delavedova iz šampionske ekipe Klivlenda seli u Milvoki za 38 miliona dolara do leta 2020.

Za kraj, izdvajamo dogovor reprezentativca Francuske Evana Furnijea i Orlando Medžika, da saradnju nastave u narednih pet godina. Mladi bek, koji je imao solidnu prošlu sezonu, biće nagrađen sa čak 85 miliona dolara, odnosno 17 po sezoni.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC