• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dirk ostaje 20 godina u Dalasu - za 2 x 20 miliona

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Dirk Novicki odlučio je da ipak produži ugovor sa ekipom koja ga je draftovala još davne 1998. godine. Kada mu istekne ugovor sa Dalasom u toj ekipi će imati "staž" od 20 godina.

Navijači Dalas Maveriksa od početka maja su bili u strahu.

Najbolji košarkaš u istoriji ove franšize Dirk Novicki kazao je tada da će "izaći iz ugovora" sa Mavsima i sagledati sve opcije koje su pred njim. Bio je to svojevrsni pritisak na vlasnika Marka Kjubana da "napravi" kompetetivnu ekipu koja će moći da se bori sa ostalima na zapadu, a ne da kao prethodnih nekoliko sezona svoje učešće završava u prvoj rundi plej-ofa.

Spominjao se čak i odlazak u Golden Stejt Voriorse, ali svi su ipak mislili da je to Dirkov "blef".

Dalas ni u toku ovog "prelaznog roka" nije uspeo da angažuje igrače najvišeg profila (Kevin Durant nije bio zainteresovan, a Majk Konli i Hasan Vajtsajd su produžili vernost sa svojim klubovima), a čak je i Čendler Parsons odlučio da krene "za novcem" i potpisao je za Memfis. Međutim, u poslednja 24 časa i ekipa iz Teksasa je bila aktivna i angažovala je Endrjua Boguta, Harisona Barnsa, a na putu je da sklopi i dogovor sa Setom Karijem.

Najveći posao je ipak novi Dirkov potpis.

"Momak" iz Vurcburga je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Dalasom i za te dve sezone će zaraditi 40 miliona dolara, što je više od njegovog prethodnog ugovora (3 godine - 25 miliona) kada je pristao na smanjenje plate kako bi Dalas doveo "superstarove".

Mark Kjuban je tako nagradio Dirka Novickog za sve godine vernosti.

Novopotpisani ugovor znači i da će "Dirkenštajn" provesti ravno dvadeset godina u Dalasu 2018. godine, pošto je nastupao samo za ovaj klub otkako su ga draftovali sa devete pozicije davne 1998. godine, a sa njima je osvojio i titulu 2011. godine.

U kakvo ga društvo to svrtava? Elitno...

On će tako postati tek četvrti košarkaš koji je nastupao više od 19 sezona za jedan tim, a osim njega to su uradili još samo Kobi Brajant (LA Lejkers), Tim Dankan (San Antonio) i Džon Stokton (Juta).

I u 38-oj godini on igra neverovatno, pa je za prosečno 31.5 minut prošle sezone beležio 18.3 poena i 7.9 skokova, uz procenat šuta 44%, nešto slabiji nego ranije.

Nakon isteka ugovora 2018. godine verovatno će se penzionisati, ali će ostati upamćen kao jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC