• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Angola nije naivna, ali je Portoriko slavio

Autor mondo.rs

Košarkaši Portorika su se "oporavili" od poraza od Srbije i u drugom kolu su uspeli da savladaju reprezentaciju Angole koja u sredu igra sa nama.

Reprezentacija Angole je bila "svežija", ali to nije igralo veliku ulogu u meču sa Portorikom.

Košarkaši Portorika "oporavili" su se od sinoćnjeg poraza od Srbije, pa su u drugom kolu kvalifikacionog olimpijskog turnira u Beogradu uspeli da savladaju Angolce, relativno ubeldjivo - 91:81 (20:18, 26:15, 33:19, 12:29).

Angola je u prvoj četvrtini uspela da pruži bolji otpor, a kada su proveli više od deset minuta na parketu, više nije pomagao ni "faktor iznenađenja" jer se malo toga znalo o ovoj afričkoj selekciji, što je jedan od problema sa kojim se suočava i selektor Đorđević.

Portoriko je uspeo da ode i na 30 razlike, ali je opuštanje u poslednjoj deonici umalo promenilo tok utakmice. Angolci su prišli na "+12", pre svega zahvaljući odličnom skoku, ali je selektor Portorika morao da vrati startere koji su priveli utakmicu kraju.

Detalj koji bi mogao da se pamti sa ovog meča je i povreda Hose Huana Baree koji je na dva minuta do kraja nezgodno doskočio, pa je morao da napusti igru uz pomoć lekarske ekipe.

Najefikasniji kod Portorika bili su bekovi Barea i Arojo - po 18 poena, a uspeli su da se istaknu sa sedam odnosno pet asistencija. Osim njih još je samo Holand bio dvocifren sa 11, gotovo sve sa slobodnih bacanja. Kada je u pitanju ekipa Angole kod njih je najbolji bio kapiten Moraiš sa 21 poenom, a Paulo je dodao 14.

Ako Srbija pobedi Angolu, Portoriko će se plasirati u polufinale.

Kada je u pitanju kvalifikaconi olimpijski turnir koji se igra u Italiji, tamo je reprezentacija Meksika savladala Irance, nakon preokreta, i tako izbacila ovu azijsku reprezentaciju - 75:70. Iranci su u prvom kolu poraženi od Grčke, pa su ispali iz daljeg toka takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC