• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlazak bez suza: Vejd još voli Rajlija

Autor mondo.rs

Bek Majamija o rastanku sa jedinim timom za koji je igrao i u čijem je dresu osvojio tri titule.

U senci bombastičnog prelaska Kevina Durenta iz Oklahome u Golden Stejt, još jedan NBA superstar promenio je tim.

Dvejn Vejd (35, 193 cm) rastao se sa Majamijem i potpisao za Čikago Bulse, vrativši se u rodni grad iz jedinog tima za koji je igrao kao profesionalac.

U prvom razgovoru sa novinarima posle tog poteza, trostruki NBA šampion opširno je govorio o razlozima zbog kojih je nakon nezaboravnih 13 godina napustio Amerikan erlajns arenu.

Prema informacijama iz SAD, legendarni bek otišao je iz Majamija zbog sukoba sa Petom Rajlijem, sadašnjim predsednikom, a svojim nekadašnjim trenerom, kome nije hteo da oprosti nedovoljno ponuđenog novca za nastavak saradnje.

Majami je pokušao da ga zadrži, ali je očigledno ponudio manje nego što je on očekivao. Rajli je hteo da potpišu dvogodišnji ugovor za 41,5 miliona dolara, Vejd je odbio i potpisao na dve godine sa Čikagom, za 47 miliona.

Činjenica da se ovim gestom svesno odrekao većeg novca, s obzirom na poreske olakšice na Floridi, dovoljno pokazuje koliko je Vejd bio rešen da ode.

Stoga, čini se i logičnim da je legendarni bek, koji je 2006. na svojim leđima izneo ekipu do prve titule u istoriji franšize, počeo obraćanje baš pričom o odnosu sa Rajlijem.

Nije demantovao da je među njima bilo i neslaganja u proteklom periodu.

"Biće mnogo priče o meni i Petu. Kao prvo i osnovno, ja volim Peta. Bio mi je vodič kroz život od kada sam stigao ovde, kao 21-godišnjak. Ipak, on istovremeno mora da radi i svoj posao. Mora da se stavi i u drugu ulogu, u kojoj nekad neće biti moj najbolji prijatelj. U toj ulozi on je predsednik organizacije i biznismen. I to je loše", počeo je Vejd.

U dahu je nastavio...

"To je loše, jer nekad zaista volite nekoga, volite se sa nekim, ali se posao ispreči između vas. Sa tim jednostavno moramo da se suočimo. Ne kažem da smo se grlili, plakali i da smo lili suze. Ali, volim Peta. I uvek ću ga voleti. I znam da on oseća isto to prema meni", stavio je tačku Vejd.



Upitan zašto je odabrao baš Čikago, s obzirom na to da se pretpostavljalo da bi mogao i u Klivlend, odgovorio je:

"Još kao klinac sanjao sam da odem kući i da igram za Čikago. Dobro je kada možeš da napraviš takav izbor. Vidite da je Kevin Durent napravio izbor. Videli smo da je i Lebron napravio svoj izbor. Budete 'ubijeni' zbog toga, ali na kraju dana, ako zaista volite tog momka, onda ste srećni jer je u situaciji da sam donese odluku i da bude srećan zbog odlučenog".

O rastanku sa Majamijem i posebnim ispraćajem koji su mu priredili navijači i klub govorio je sa posebnim emocijama.

"Sedeo sam tamo i gledao neke stvari koje su išle na ekranu... Počeli su da puštaju video klipove o meni i pretpostavio sam da će tako izgledati i kada više ne budem na ovom svetu. Tako sam se osetio. Osetio sam kao da je zaista kraj mom životu, što na neki način i jeste kada je Majami u pitanju"



"Prolazio sam kroz mnogo emocija. U petak sam se provozao kolima i video sam podršku navijača. Video sam šta je Majami emitovao na velikom ekranu ispred dvorane. Sve sam čuo. Probudio sam se ujutro i video sam u novinama svoju sliku kako stojim na stolu u meču protiv Čikago Bulsa, kada sam pogodio važan šut. Ispod te slike pisalo je: 'Uvek će te čekati ključ ispod otirača'. Zastala mi je knedla u grlu. Nije sve ovo jednostavno, ni za mene, ni za moju porodicu".

Vejd je odrastao u južnom delu Čikaga i neretko je govorio o svom teškom odrastanju. Roditelji su se razveli dok je bio beba, a njegova majka često je bila na kokainu i heroinu, koje je i dilovala. Porodica je živela okružena bandama. Kao četvorogodišnjak lično je prisustvovao racijama i nalazio leševe u garaži nedaleko od svoje kuće. Kod oca, bivšeg vojnog lica, preselio sa osam godina.

Na pitanje kako će se osećati kada dođe u Majami kao gostujući igrač, odgovorio je da apsolutno nije spreman za tu situaciju.

"Ima još mnogo vremena do tada. Ne mogu to još ni sa čim da uporedim, zaista. Na primer, išao sam sa Majamijem ranije u Milvoki, prvi put od kada sam napustio koledž i igrao Fajnal for. Pročitali su moje ime u najavi utakmice, svi su 'poludeli', a čim sam došao na teren svi su počeli da zvižde..."

"Mislim da bi moglo da mi se dogodi i da promašim ceo koš. Znam da su navijači u ovom gradu pružali podršku, voleli, mrzeli... Nije sve uvek bilo perfektno. Znam da poštuju ono što sam postigao u Majamiju, kao što znam i da će saigrači pokazati da me vole. Ako mi budu zviždali kad meč počne, onda bolje da posmatraju u kojoj fazi utakmice to rade", nasmejao se Vejd.

Upitan kako je doneo odluku, Vejd je objasnio da se konsultovao sa porodicom i da je tražio savet, kao i uvek.

"Imam suprugu, decu, oni su mi savetodavno telo u važnim trenucima. Tako da sam pričao sa decom, sa Zairom, najstarijim sinom i zaista mi je stalo do njegovog mišljenja, koje sam uzeo u obzir... Pomešane su mi emocije, jer su oni pred upisom u srednju školu, ali mi je Zair rekao: 'Tata, gde ti ideš - idemo i mi'", podvukao je veliki šampion, pred kojim je nova epizoda u karijeri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC