• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Duži put, ali prva klasa

Autor mondo.rs

Mladi bek srećan što se sjajnom partijom protiv Portorika iskupio za grešku na kraju polufinalnog meča Eurobasketa 2015.

 Bogdan Bogdanović o plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016 Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović prošle godine je u duelu sa Litvanijom imao loptu u rukama na "minus dva" u samom finišu i pogrešio. Time je ugašena poslednja nada "orlova" u preokret, plasman u finale i automatsku "vizu" za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Deset meseci kasnije, reprezentacija Srbije je trijumfom nad Portorikom 108:77 zaokružila uspešan nastup na kvalifikacionom turniru u Beogradu (skor 4-0), sve bolji i ubedljiviji kako su dani odmicali.

Idemo na OI posle 12 godina!

"Prošle godine (posle polufinala EP) stvarno nisam spavao neko vreme. Razmišljao sam dosta o tome i to se osetilo na početku moje sezone u klubu. Hteo sam to da vratim na neki način i mogu da kažem da sam iskoristio šansu", rekao je novinarima Bogdanović nakon dominantne partije u subotu.

Budući NBA bek zabeležio je 26 poena, osam asistencija i šutirao trojke 6/10.

"Kao što sam rekao, morao sam da se iskupim za prošlu godinu. Malo je skuplji put ovakav put do Rija, ali bar smo dobili kartu za prvu klasu", aludirao je Bogdanović na simboličan poklon, veliku avionsku kartu, koju je FIBA uručila pobednicima turnira.

Duel sa Portorikom praktično je rešen u prvoj četvrtini, koju smo posle "plus 30" u devetom minutu dobili rezultatom 37:11. Gosti nisu imali ni igrače, ni igru za povratak u život.

"Znamo šta smo propustili u Francuskoj. Bili smo tada na korak od cilja i nismo hteli da uopšte dođemo u situaciju da ove godine to ispustimo. Pokazali smo još jednom kakav smo tim i kakvu atmosferu imamo u svlačionici. Imamo izuzetno prijateljske odnose u timu, to nas je i odvelo na Olimpijske igre", poručio je Bogdanović.

Posle kraćeg odmora, počinju pripreme za najveće takmičenje, koje se igra od 6. do 21. avgusta.

"Daleko je to još, ali nadam se da sada imamo prednost u odnosu na konkurente, jer smo odigrali nekoliko takmičarskih utakmica", završio je momak, koji će u finišu OI napuniti 24 godina.

Želimo mu da tih dana bude akter borbi za medalje!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC