• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi odabrali 12 za Rio

Autor mondo.rs

Selektor "trikolora" Vensan Kole objavio konačan spisak košarkaša koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Riju. Petorica iz NBA lige.

 Spisak reprezentacije Francuske u košarci za Rio Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaši imali su priliku da se uvere u snagu i kvalitet Francuza na dva prijateljska meča, u Parizu i Beogradu krajem juna, ali će voljom žreba odmeriti snage i na olimpijskom turniru u Riju u avgustu.

Baš kao i Srbija, i Francuska je u Manili trijumfovala na kvalifikacionom turniru i posle pobede u finalu nad Kanadom izborila plasman na Olimpijske igre.

Posle uspešno obavljenog posla selektor Vensan Kole nekoliko dana kasnije skratio je spisak i objavio konačan sastav ekipe za Rio, na kojem se nalazi pet igrača koji nastupaju u NBA ligi.

Košarkaška reprezentacija Francuske osam puta je učestvovala na Olimpijskim igrama, a najbolji rezultat zabeležila je 1948. u Londonu i 2000. godine u Sidneju, kada su osvojili srebrne medalje. Na poslednjim Igrama u Londonu 2012. zauzeli su šesto mesto.

Na njemu nema asa Orlanda Evana Furnijea, kome je preče od nastupa na kvalifikacionom turniru u Manili bilo da poptpiše NBA ugovor, dok će u Rio putovati Rudi Gober, koji je u prethodnom periodu u dogovoru sa selektorom odmarao kako bi sanirao sitniju povredu.

Francusku će na Olimpijskim igrama u Brazilu predstavljati sledećih 12 igrača: Toni Parker (San Antonio), Antoan Dio (Valensija), Tomas Ertel (Efes), Nando De Kolo (CSKA), Nikola Batum (Šarlot), Mikael Želabal (Le Man), Šarl Kaudi (Asvel), Floran Pietrus (Nansi), Kim Tili (Laboral Kuća), Boris Dijao (Juta), Žofri Lovernj (Denver), Rudi Gober (Juta).

Uz Srbiju i Francusku u grupi A olimpijskog turnira u Riju nastupaće i reprezentacije SAD, Venecuele, Australije i Kine.

"Orlovi" će sa Francuzima odmeriti snage u trećem meču na turniru, 10. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC