• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Budite ponosni i popravite utisak sa OI 2004

Autor mondo.rs

Iskusni stručnjak i bivši selektor Dušan Ivković posavetovao košarkaše Srbije pred put u Rio i izjavio da veruje da imaju kvalitet da budu ozbiljni kandidati za olimpijsku medalju

 Dušan Ivković o košarkašima Srbije Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Košarkaši Srbije pripremaju se na Kopaoniku za nastup na Olimpijskim igrama, u avgustu u Riju.

Pred polazak na visinske pripreme ekipu je u Beogradu posetio iskusni stručnjak i bivši selektor Dušan Ivković.

Veliki košarkaški mag imao je šta da poruči talentovanim "orlovima".

"Treba da budete ponosni na sebe, jer idete na Olimpijske igre koje su najveći izazov za svakog sportistu. Velika je stvar na takvom događaju predstavljati svoju zemlju. Uživajte u igri, borite se i probajte da dogurate što je moguće dalje. Odlazak na Olimpijske igre je uspeh sam po sebi, ali siguran sam da nećete da se zadovoljite time. Idite tamo i popravite utisak iz Atine 2004. godine na kojoj smo neslavno prošli, kada su neki od vas još bili deca", poručio je Ivković igračima.

Duda Ivković nije krio da je zadovoljan što će Srbija posle 12 godina opet učestvovati na Olimpijskim igrama.

"Puno mi je srce što se posle Atine i izostanaka iz Pekinga i Londona, naša reprezentacija zasluženo kvalifikovala na Olimpijske igre", preneo je "Sportski žurnal" Ivkovićeve reči.

On veruje da "orlovi" imaju kvalitet za dobar rezultat u Riju.

Dušan Ivković pratio je kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu, na kojem je Srbija osvojila prvo mesto i izborila vizu za Rio. "Mi jesmo odigrali dominantno. Neke utakmice smo rešavali rano, kao recimo finale protiv Portorika. Nemoj sada da potcenjujemo Portoriko, jer tu su Arojo i Barea, koji imaju ogromno iskustvo, a mi smo lako napravili 30 razlike u prvih 10 minuta. I onda je to posle toga prestala da bude utakmica", prokomentarisao je srpski trener.

"Teško je sada voditi neki ozbiljniji razgovor, s obzirom na moja iskustva sa Olimpijskih igara, čiji sam učesnik bio u Seulu i Atlanti. Saša Đorđević isto ima velika iskustva kao igrač. Bitno je da mi sada imamo kvalitet koji obećava da možemo da odigramo dobru košarku, da budemo pa čak i ozbiljni kandidati za viši plasman, čak i najviši. Naravno, shodno dometima i snazi protivnika. Ne bih nikako želeo da to na neki način stvori pritisak".

Ivković je objasnio i na čemu treba da porade "orlovi"

"Kada dođu ozbiljnije utakmice, biće potrebna veća kontrola i veći kontinuitet tokom igre. Uopšte ne sumnjam da će tim da radi na tome i da će biti spreman već na samom otvaranju Olimpijskog turnira".

On je dodao da je srpski tim pokazao ogroman talenat.

"Stalno sam pričao da je nemoguće da je taj veliki talenat za košarku i genetski potencijal jednostavno nestao, da smo prestali da stvaramo te superstarove, vanserijske igrače. Evo Nikola Jokić nas je sve demantovao", rekao je Ivković.

On kaže da Srbija treba da bude ponosna.

"Srbija kao mala zemlja mora da bude ponosna. Naročito mi iz košarkaške porodice, jer smo jedni od retkih koji imamo žensku i mušku selekciju na Olimpijskim igrama. Svima im želim mnogo sreće u Riju", rekao je Ivković i dodao da je došao da pozdravi "orlove" pred put u Brazil, jer će uskoro otići u Grčku, gde će, najverovatnije, pratiti i mečeve na Olimpijskim igrama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC