• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čovićev odgovor: Oči u oči, Šuker priča normalno

Autor mondo.rs

"... A, kada se ne gledamo, onda priča neke stvari koje su jednostavno neistina", rekao je predsednik Zvezde prvom čoveku Košarkaškog saveza Hrvatske.

 Nebojša Čović odgovor Ivanu Šukeru Izvor: MN PRESS


Reagujući na povišene tonove Košarkaškog saveza Hrvatske, iz kojeg su stigle poruke da tamošnja federacija neće biti potrčko Zvezde i Nebojše Čovića, prvi čovek šampiona ABA lige kontaktirao je zagrebačke medije.

U odgovoru na izjavu Ivana Šukera, predsednik Crvene zvezde Telekom rekao je za "Sportske novosti" da su izjave čelnika hrvatske košarke kontradiktorne.

"Nazvao sam samo ne da bi nešto demantirao jer ja gluposti nikada ne demantujem, već želim da komentarišem istup gospodina Šukera... Gospodin Šuker ima jedan veliki problem. Mi kada sedimo 'oči u oči', moram reći da onda izgleda i normalan u diskusijama. No, kada se ne gledamo, onda on priča neke stvari koje su jednostavno neistina".

"Time pokušava i manipulirati javnošću. To je čovek koji je na sastanku Skupštine ABA lige u Zagrebu, da kažemo na 'njegovom terenu', obećao da neće dopustiti da ga bilo ko, pa ni FIBA ucenjuje. To nije ispoštovao, već je zamenio teze i na UO HKS-a rekao da se ide u 'modifikaciju Hrvatske lige'. Samo što je ta 'modifikacija' bila vezana uz situacija samo ukoliko ABA liga ne postoji", izjavio je Čović.

Predsednik Zvezde nazvao je činjenicom tvrdnju da je Šuker prvi "podvio rep" pod pretnjama FIBA.

"... I ja sad ne znam kada je pričao istinu. Je li onda kada je pričao na Skupštini ABA lige ili nakon toga, na nekakvim sastancima predstavnika nacionalnih saveza, FIBA, itd? Predsednik bilo kog nacionalnog saveza ne sme da laže, a Šuker stalno laže"

Nastavio je u oštrom tonu.

"Nisu mu Zvezda i Nebojša Čović krivi što mu je Ministarstvo uprave njegove države, donelo rešenje kojim on zapravo niti ne može biti predsednikom jer je u sukobu interesa. Drugi Šukerov problem je što je pomislio da mu nacionalni savezi u regiji daju podršku za rušenje ABA lige. Treći njegov problem, možda i najveći, je što želi hrvatske klubove bez njihove volje i konsultacije sa njima naterati u sistem i takmičenje koji klubovi ne žele! Tu je pokazao da ne poznaje situaciju, a zna se što se dogodi s onim koji istrči u zaleđe. On je u zaleđu".

Čović je govorio i o hrvatskoj reprezentaciji.

"Šuker priča o hrvatskim reprezentativcima kojima ja inače, na čelu s Acom Petrovićem čestitam na uspehu plasmana na OI u Riju. No, Šuker priča da su se ti reprezentativci razvili u hrvatskim klubovima. Je, ali vidljivo je da su u reprezentaciji igrači iz Cibone i Cedevite. Dakle, sve njegove izjave su pamflet kojima ispada da su vama u Hrvatskoj za sve krivi Srbi, a nama u Srbiji su za sve krivi Hrvati. To je podvala koju smo svi zajedno skupo platili, ali ne želim se vraćati u prošlost, nego živim za budućnost".

Prvi čovek crveno-belih predložio je svoj javni razgovor sa Šukerom, u prisustvu novinara.

"Ako ima nešto za reći mi, neka sedne preko puta mene, da nas okruže novinare pa da si objasnimo neke stvari. Ne ovako... To ne dolikuje ozbiljnim ljudima, a ja Šukera još uvek smatram ozbiljnim čovekom. Biće da grešim"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC