• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" ozbiljni na startu: Lako sa Venecuelom!

Autor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom počela Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. "Orlovi" su bili ubedljivi protiv reprezentacije Venecuele rezultatom 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21).

Srbija se pobedom vratila na Olimpijske igre!

Košarkaši Srbije su posle 12 godina ponovo zaigrali na najvećoj sportskoj smotri i u prvom kolu grupe "A" savladali šampiona Južne Amerike - reprezentaciju Venecuele. "Orlovi" su maksimalno ozbiljno odigrali meč i nisu dozvolili (neprijatno) iznenađenje, a najzaslužniji za prvi trijumf su Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica.

SRBIJA - VENECUELA 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21)

Uskoro opširnije...

N A J A V A


Počinje "operacija" Rio!

Naši košarkaši će posle 12 godina igrati na Olimpijskim igrama, a motiva ne fali.

Neslavno učešće na Igrama u Atini 2004. godine završilo se porazom od Kine, i "osvojenim" pretposlednjim mestom, a na generaciji selektora Aleksandra Đorđevića je da popravi tadašnji utisak i sa ovom ekipom zabeleži što bolji rezultat.

Reprezentacija Srbije je plasman na Olimpijske igre obezbedila kroz kvalifikacioni turnir odigran u Beogradu, a "orlovi" su na putu ka Riju lako "slomili" reprezentacije Angole, Češke i dva puta Portorika. Naš večerašnji rival, Venecuela, je kao pobednik turnira "FIBA Amerika" izborila učešće na svoje druge Igre. Prve od 1992. godine i Barselone.

Venecuelanci nemaju naročito "zvučno ime", naročito kada je zbog povrede otpao NBA igrač Grevis Vaskez, pa tako samo Gregori Vargas igra u Evropi, dok svi ostali igraju za južnoameričke ekipe.

Srbija nema povređenih košarkaša, pošto se Miloš Teodosić oporavio, a baš je on zajedno sa selektorom Đorđevićem pred meč govorio da je Venecuela rival čiji nam stil "ne leži", ali da ne beže od uloge favorita, kao i da je važno da se dobro "uđe" u turnir.

U našoj grupi "A" su ranije pobede ostvarili Australija i SAD.

Početna petorka našeg sastava izgleda ovako: Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica.

TOK MEČA:

40' 86:62 - KRAJ!

38' 83:60 - Đorđević nezadovoljan lakim poenima i traži tajm-aut. Kolmenares i Vargas su iskoristili malo opuštanje naših.

36' 79:53 - Bogdan Bogdanović pogađa za tri, a za to vreme je Venecuela postigla lakih osam poena.

33' 74:45 - Sada već gledamo egzibiciju, iako se ne predaju Venecuelanci. Kakav "no-look pass" Nemanje Nedovića za Stefana Birčevića, a krilni centar sjajno zakucava. Pre toga poeni Simonovića i samog Nedovića. Plus trideset!

30' 68:41 - Pred poslednju četvrtinu ubedljiva prednost, Birčević je sa bacanja povećao na "+27".

29' 66:41 - Skok Štimca, pa promašaj, ali ispravlja Mačvan. Birčević na parketu.

28' 64:40 - Ruiz i Vargas pogađaju sa slobodnih bacanja, a Nedović pogađa svoju prvu trojku, pa odmah potom i Simonović. Popravili smo šut za tri poena koji nije funkcionisao u prvom poluvremenu.

26' 57:33 - Razlika konstantno raste. Bogdanović pogađa trojku, svoju druga na meču, a Perez odmah vraća. Međutim Jokić "razigrava" Mačvana, a potom i sam beleži beleži nove poene nakon prodora i asistencije Bogdanovića.


24' 50:30 - Novi centar Armanija je centralna figura meča za sada. Ima jedan promašaj iz igre, a poslednje poene beleži posle fenomenalnog pasa Stefana Markovića. Venecuela stiže do tridesetog poena.

22' 48:26 - Raduljica nastavlja gde je stao u prvom delu. Polaganje, pa duga dvojka. 16 poena!

Izvor: MN PRESS



20' 44:23 - Štimac je mogao da donese i ubedljiviju prednost, ali maši dva bacanja na kraju. Može se reći ozbiljan pristup srpskih košarkaša koji se naročito ističu u odbrani. Većina napada Venecuele se završava isforsiranim šutom pred kraj napada.

STRELCI: Raduljica 12 poena, 3 skoka i 3 asistencije, Bogdanović 9 poena, Jokić ima 2 poena i 5 skokova, a zanimljivo je da se samo Nikola Kalinić nije upisao u strelce u prvom poluvremenu.

19' 42:23 - Bogdanović u seriji od pet poena. Polaganje na pas Teodosića, pa druga trojka za naše.

17' 37:23 - Sjajno igra Raduljica koji ima 12 poena. Ofanzivni skok, pa iz direktne akcije, dvostrukog fintiranja. Sve radi za sada u napadu.

14' 28:19 - Nedović lepo polaže, a Venecuela sada sve više šutira za tri Vargas je lepo pogodio, ali je Miloš Teodosić odmah odgovorio na isti način. Ečenikve sjajno zakucava i drži svoj tim u igri.

12' 23:14 -Sjajan pas Teodosića za Mačvana u kontri prepolovio je odbranu Venecuele, a krilni centar je odmah dodao za Jovića koji pogađa uz faul. Igramo jaku odbranu, a južnoamerikanci su prilično "divlji". Mačvan sa "bacanja" za najvećih "+9".

10' 18:14 - Mačvan je razliku ponovo podigao na četiri razlike, a ona je sačuvana dobrom odbranom, ali Nikola Jokić pravi drugu grešku u napadu. Faul u napadu, pa greška u koracima, oprostićemo mu!

8' 16:14 - Raduljica do šestog poena dolazi sa bacanja, pa ga odmah menja Nikola Jokić. Venecuela čvrsta pod oba koša, a Kolmenaresa pogađa uz kontakt sa našim bekovima koji su se našli obručem, ali on promašuje dodatno bacanje. Džon Koks promašuje šut za tri, ali lepim flouterom u nastavku izjednačava rezultat. Jokić ne da, poeni iz ofanzivnog skoka!

6' 12:10 - Birčević se sjajno snašao posle pasa Bogdana, a Ečenikve odgovara ofanzivnim skokom i sjajnim zakucavanjem. Na drugoj strani Bogdanović koristi novi dobar pas Raduljice. Ečenikve postiže još dva poena sa slobodnih bacanja, a Luis ubacuje prvu trojku na meču. Teo na parketu!

4' 8:2 - Raduljica pogađa dva bacanja. Pritisak preko celog terena i sjajna odbrana koja je vodila do izgubljene lopte, a potom Marković polaže na drugi obruč posle sjajne asistencije Raduljice.

2' 4:2 - Prvi poeni na meču su za Venecuelu koja je povela posle uspešnih slobodnih bacanja koje je izveo Vargas, a Bogdan odgovara lepim polaganjem posle desnog ulaza, a Raduljica donosi prednost. Do tog momenta smo videli svašta, pre svega veliki broj promašaja. Na obe strane... Raduljica i Kalinić posle "postovanja", Bogdanović na ulazu i za tri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC