• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija "pregazila" Argentinu

Autor mondo.rs

Pobeda Španije "izbacila" Brazil iz kombinacija za prolaz, a u isto vreme zacementirala drugo mesto za "furiju". Argentinci mogu da budu samo treći i četvrti, što znači da se Srbija neće sastati sa ovim reprezentacijama u četvrtfinalu.

Znamo sa kim ne igramo u četvrtfinalu!

Košarkaši "furije" znali su tačnu računicu pred meč sa Argentinom i nijedna druga ih nije zanimala, pa su pobedom nad "gaučosima" izborili plasman u četvrtfinale i to sa visoke druge pozicije. To je značilo i eliminaciju Brazila, ali i to da će Argentina u drugi krug sa treće ili četvrte pozicije.

Dakle, sve zavisi od utakmice Litvanija - Hrvatska (3.30) koja će odlučiti pobednika grupe i protivnika Srbije u četvrtfinalu. U slučaju pobede "kockastih" - oni će nam biti rivali, a u slučaju pobede Litvanije, gledaćemo reprizu polufinala prošlogodišnjeg Evrobasketa.

Španci su od početka do kraja meča dominirali protiv Argentine i na kraju ubedljivo slavili 92:73 (25:15, 23:20, 23:22, 21:16).

Već na početku meča bilo je jasno da je umor stigao iskusne Argentince, da ne upotrebimo neki "teži" izraz, pa su oni uspeli da ubace samo jedan šut za dva poena, tri za tri, i nekoliko slobodnih bacanja za ukupno 15 poena za prvih 10 minuta.

Na krilima argentinske i brazilske publike, koja je želela uspeh komšija jer bi i njih pogurao u četvrtfinale, uspevali su na trenutke da se probude poenima Manua Đinobilija, ali bi Pau Gasol, Rudi Fernandez i Nikola Mirotić razliku uporno "gurali" na dvocifrenu.

I u ovom meču "gaučosi" su nadskočeni (44:31), a šut za tri poena ih nije služio kao u nekim prethodnim, pa ni u drugom poluvremenu nisu uspeli da uhvate značajniji priključak za reprezentacijom kojoj je "gorelo pod nogama".

Najefikasniji je bio Rudi Fernandez sa 23 poena i 7 skokova, Pau Gasol je dodao 19 uz 13 skokova, dok su Nikola Mirotić i Serhio Ljulj ubacili po 10.  Kada je u pitanju Argentina kod njih se u drugom poluvremenu razigrao Laprovitola (21), dok je Đinobili dodao 16. Kampaco, junak prethodnog meča, imao je 10.

Za sada je jedino jasno da ćemo u četvrtfinalu gledati "reprizu" polufinala Evrobasketa 2015. godine: Španija - Francuska.

Za ostalo čekamo jutro!

Grupa B

Parovi 5. kola:

Nigerija - Brazil 69:86
Španija - Argentina 92:73
Litvanija - Hrvatska (3.30)

Tabela:

1. Litvanija 3-1 (-1)
2. Španija 3-2

3. Argentina 3-2
4. Hrvatska 2-2 (-1)
----------------------------------
5. Brazil 2-3
6. Nigerija 1-4

%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC