• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić duže pauzira, hoće dres Srbije!

Prve procjene Partizanovog ljekarskog tima u pogledu odsustva Aleksandra Marića sa parketa, pokazale su se previše optimističkim.

 Marić duže pauzira, hoće dres Srbije! Izvor: MONDO

Statistički najbolji igrač crno-bijelih pauziraće oko mjesec dana, utvrđeno je poslije drugog pregleda, a ne dvije do tri nedelje, kako je prvobitno saopšteno.

"Snimak magnetnom rezonancom pokazao je da nema rupture ligamenata, ali je kliničkim pregledom utvrđeno da je funkcionalnost Marićevog koljena ipak ugrožena. Za oporavak će mu biti neophodne četiri nedelje", rekao je Duško Vujošević izvještaču SOS kanala iz Zagreba, gdje će se Partizan u nedelju sastati sa Cibonom u derbiju 15. kola NLB lige.

Trener crno-bijelih naglasio je da "nam je između odigravanja neke utakmice i zdravlja igrača uvijek preče zdravstveno stanje".

"Pošto nema oštećenja ligamenata i ne radi se o ozbiljnijoj povredi, mislim da će on moći da podnese najveće napore i bude spreman za utakmice poslije te četiri nedelje", zaključio je Vujošević.

To praktično znači da će australijski centar srpskog porijekla propustiti najmanje jedno kolo Top 16 faze Evrolige, čiji je početak zakazan za 27. januar, kao i četiri do pet utakmica regionalnog takmičenja.

"Večernje novosti" prenose da je Marić zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije povukao konkretne poteze, vezano za promjenu "košarkaškog državljanstva", sa željom da poslije Australije zaigra za srpski nacionalni tim.

Napisano je pismo i pripremljena kompletna dokumentacija, koja bi trebalo da omogući Marićev povratak korijenima.

Uskoro bi pismo trebalo da ode na adrese FIBA i KS Australije, bez čijeg pristanka će ovaj pokušaj ostati samo to - pokušaj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC