• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Nadam se dobrom klubu

Mediji u Bugarskoj požurili su da dobre odnose srpskog stručnjaka sa čelnicima tamošnjeg saveza pretoče u zaključak: Pešić je novi selektor!

 Pešić: Nadam se dobrom klubu Izvor: MONDO

Malo-malo, pa se Svetislav Pešić nađe u centru pažnje, ne samo srpske, nego i evropske košarkaške javnosti.

Ime doskorašnjeg trenera Crvene zvezde dovedeno je u vezu sa upražnjenom pozicijom selektora Bugarske, koju je prije nekoliko dana zvanično napustio Izraelac Pini Geršon.

Iako je u intervjuu za sajt Eurobasket priznao da je u kontaktu sa čelnicima bugarskog košarkaškog saveza, Pešić je odlučno demantovao mogućnost da stupi na pomenutu funkciju.

"U ovom trenutku se odmaram. Pojedini nacionalni savezi su u kontaktu sa mnom, uključujući bugarski, ali ja ne bih da se moje ime provlači po medijima i da budem predmet spekulacija. Moji planovi vezani su za evropsku klupsku košarku", izjavio je Pešić.

S obzirom na blizinu Pirota i Sofije, Pešić često posjećuje Bugarsku, tamo drži trenerske klinike, pomaže kolegama, ali to je sve.

"Neke stvari ne volim da radim sa funkcijom. Spreman sam da pomognem bugarskoj košarci, ali da ta saradnja ne bude zvaničnog karaktera. Znam da je predsjednik bugarskog saveza ambiciozan čovjek, da pokušava da napravi bolju organizaciju i mislim da je na dobrom putu da to uradi".

Koje su trenutne aktivnosti Svetislava Pešića?

"Prethodna dva mjeseca proveo sam u Barseloni i u Berlinu. Berlin je manje-više moj prvi grad, jer su mi tamo familija, sin, ćerka... Došao sam u Pirot da proslavim Novu godinu i Božić, ali sljedeće nedelje se vraćam u Berlin, odakle ću na nekoliko nedelja otputovati u Ameriku. Biću na Ol star vikendu i pogledaću neke koledž i NBA utakmice".

"Kad je riječ o sljedećoj sezoni, nadam se da ću pronaći klub i program kojima ću biti zadovoljan i koji će mi dati šansu da još jednom uradim nešto veliko", zaključio je trener koji u svojoj riznici ima svaki trofej FIBA košarke, osim olimpijskog zlata. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC