• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Ništa od Partizanovog revanša Ciboni

Crno-biji i drugi put u sezoni poraženi od "vukova". U Zagrebu slavili domaćini poslije serije 15:0 u finišu meča - 69:59.

 NLB: Ništa od Partizanovog revanša Ciboni Izvor: MONDO

Partizan je ponovo poražen na gostovanju Ciboni. U duelu evroligaša, pred samo 1.000 gledalaca u Memorijalnom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu, domaćin je pobijedio 69:59 (25:18, 11:15, 13:16).

Tako su crno-bijeli ostali na samo jednoj pobjedi u ligaškom dijelu takmičenja kada gostuju "vukovima" od nastanka regionalne lige, a dozvolili su im da ih ove sezone dobiju u obe utakmice.

Međutim, Partizan je i dalje bolji u međusobnim duelima, računajući i mečeve u "staroj Jugoslaviji", ali je sada rezultat 65:60.

Cibona se učvrstila na čelu tabele (13-2) pošto je šampionu nanijela peti poraz, koliko ima i Olimpija, zahvaljujući neuspjehu u nedelju u Sarajevu.

Zagrepčani su do trijumfa došli poslije serije 15:0 napravljene između 34. i 38. minuta i od 52:53 stigli do 67:53.

Prethodno, nijedan tim nije imao veću prednost od tri poena još od 13. minuta.

Tim Duška Vujoševića je u većem dijelu meča igrao odlično u odbrani, a ponovo se u tom segmentu istakao Slavko Vraneš, sa čak 15 skokova i sedam rampi, dok je najefikasniji u Partizanu bio Lorens Roberts sa 16 poena (11 u drugom poluvremenu). Upravo su njih dvojica i zaduženi da nadomjeste izostanak povrijeđenog Aleksandra Marića.

Međutim, crno-bijeli su imali mnogo izgubljenih lopti, čak 22, od kojih je Roberts izgubio osam!

Najzaslužniji za 13. uspjeh Cibone u NLB ligi bio je Marko Tomas sa 24 poena, od kojih je pet dao na početku ključne serije. Odličan je bio i Lukša Andrić, sa 16 poena i šest skokova.

Domaćin je mnogo bolje počeo utakmicu i u devetom minutu imao vođstvo od 25:13. Međutim, crno-bijeli su od tada napravili seriju 11:0, odnosno 16:4 (za 29:29) i uhvatili priključak. U tom periodu najraspoloženiji u Partizanu bili su Dušan Kecman i Jan Veseli (po sedam poena u prvom poluvremenu).

Nijednu ekipu "nije htio" šut za tri poena, dok u finišu Tomas i drugovi nisu naštelovali nišanske sprave, pa su na kraju imali učinak 6/16, dok su se Beograđani zaustavili na 4/19.

Cibona je u prvih 20 minuta bila dominantna i u skoku (14:10), ali je kasnije Vraneš, bar u tom segmentu, vratio prevagu na stranu svoje ekipe (30:19).

Košarkaši Partizana su (možda) platili danak uspjehu u Evroligi i emotivnom i fizičkom pražnjenu u trijumfu nad Lijetuvosom prošle srijede, dok su "vukovi" još jednom stavili melem na svoje "finansijske rane", zbog kojih već duže vrijeme prijete štrajkom.

"Utakmica je bila važna, jer je u velikoj mjeri određivala prvu poziciju u regularnom dijelu takmičenja, a došla je u momentu kada su obje ekipe iscrpljene od teških utakmica u Evroligi. Fizička i psihička 'potrošnja' osjetila se na terenu", ocijenio je trener Partizana, Duško Vujošević.

"Nisam zadovoljan igrom pojedinaca, osim Slavka Vraneša. U toj situaciji igrači Cibone su se više borili i zasluženo pobijedili. Zabrinjavajuće je da smo u momentu kada se lomila utakmica, dopustili Ciboni da napravi seriju 15:0, a do tog trenutka smo napravili jedan faul. I to je za kritiku",
dodao je trofejni stručnjak.

Vujošević se apostrofirao i "posljedice" uspjeha u Evroligi.

"Ako je ovakav pristup posljedica slavlja od utakmice sa Lijetuvos Ritasom, sa ovim je to završeno".


Šef crno-bijele struke se osvrnuo i na suđenje.

"Sudija Damir Javor nije odlučio pobjednika, ali raste u čovjeka koji odlučuje utakmice. Imao je tendenciju, i želju da odlučuje o toku utakmice, a ne da to čine igrači i treneri",
zaključio je Vujošević.

CIBONA: Gordon 6 (6 as), Bogdanović 5, Brnas, Troha, Radošević 4, Andrić 16 (6 sk), Bagarić, Zubčić, Princ 2, Rozić 12, Tomas 24 (5 sk).

PARTIZAN: Roberts 16 (5 sk), Mekejleb 7, Kecman 10, Milošević 2, Rašić 3, Lešić, Bešović, Mitrović, Božić 3, Veseli 9, Đekić 3, Vraneš 6.

REZULTATI 15. KOLA:

Bosna - Olimpija 79:76 (70:70)

Cibona - Partizan 69:59

Subota

Helios - Široki 72:64

Zadar - Radnički 86:60

Hemofarm - Cedevita 87:71

Budućnost - Zagreb 82:73

Crvena zvezda - FMP Železnik 87:73

TABELA:
Cibona 13-2, Partizan 10-5, Olimpija 10-5, Hemofarm 9-5, Zadar 9-5, Budućnost 9-6, Zagreb 9-6, Crvena zvezda 7-8, Cedevita 6-9, Radnički 6-9, Široki 5-10, FMP 4-11, Helios 4-11, Bosna 3-12.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC