• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari uz Partizan i na evropremijeri

Autor mondo.rs

Crno-beli u sredu od 20 časova gostuju nemačkom Risen Ludvigsburgu, u okviru prvog kola E grupe FIBA Lige šampiona.

 Grobari uz Partizan i na evropremijeri Izvor: MN PRESS

Partizan se posle godinu dana odsustva vraća na evropsku scenu, a pod okrilje FIBA nakon čak 16 godina, koliko je prošlo od nastupa trofejnog srpskog kluba u Suproligi 2000/01.

Crno-beli su letos istupili iz Evrokupa, navodeći da su suočeni sa suspenzijom Košarkaškog saveza Srbije, pa su sa još nekoliko klubova naknadno uvršteni među učesnike FIBA Lige šampiona.

Šta će takav potez dugoročno doneti klubu, može u ovom trenutku samo da se nagađa. Realnost je nastup u novoformiranom takmičenju, sa rivalima za koje se čini da su "po meri" Partizana u ovom trenutku.

Prvi u nizu biće Risen Ludvigsburg u sredu od 20 časova
(prenos na TV Arena sport 1), a uslediće dueli sa Bešiktašom, Zielonom Gorom, Solnokom, Šarlroom, AEK-om i Sasarijem.

Partizanu će gostovanje u Nemačkoj biti četvrto od početka sezone i već se zna da će i tamo imati podršku sa tribina, kao što ju je imao u Baru i dva puta u Skoplju.

Ludvigsburg
je preko svog Twitter profila saopštio da su sve ulaznice (ukupno 365) za sektor predviđen za gostujuće navijače - rasprodate.

Ludvigsburg je prošle sezone ispao od Bajerna u četvrtfinalu plej-ofa (3:2), a ove jeseni ponovo igra dobro i u gornjem je delu bundesligaške tabele sa skorom 5-2.

"Igraćemo protiv tima koji je veoma dobro izbalansiran, igra agresivno u odbrani, dok je u napadu opasan na niskom postu, uz nekoliko dobrih šutera, nekoliko igrača koji pokrivaju više pozicija i nekoliko veoma talentovanih igrača, koji igraju dobro u odlučujućim trenucima. Trude se da drže visok tempo tokom cele utakmice. Odlično su startovali u domaćem prvenstvu i uopšte im ne nedostaje igrač koji je otišao, a bio je veoma važan u njihovom sistemu", rekao je pred polazak na put Aleksandar Džikić.

Partizan u Evropu nosi dobru atmosferu iz ABA lige, gde nije uvek blistao, ali je uspeo da dobije svih pet utakmica, poslednju protiv Olimpije posle produžetka.

"Moramo da budemo koncentrisani tokom čitavih 40 minuta, spremni da igramo protiv čvrste ekipe, koja ima dobar napadački potencijal i dobre navike u skoku i vršenju pritiska na igrača sa loptom", poručio je Džikić.

Crno-beli se
u Beograd vraćaju u četvrtak, a za nedelju u podne zakazan je duel sa FMP-om u Železniku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC