• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će ovog puta biti "Kevin Džons"?

Autor mondo.rs

Partizan i Budućnost u subotu (21.00) se na Novom Beogradu sastaju u okršaju neporaženih ABA ligaša. Crno-beli drugi put u istoriji mogu do skora 7-0.

 Džikić i Šćepanović pred derbi ABA lige Partizan Budućnost Izvor: MN PRESS

Prošle jeseni u devetom kolu, sada dva kola ranije i u mnogo boljem položaju na tabeli, Partizan dočekuje Budućnost, u tradicionalnom srpsko-crnogorskom košarkaškom derbiju.

Dva kluba su u vreme zajedničke države često vodila borbe za oba domaća trofeja, a kasnije je bilo susreta i na završnim turnirima regionalnog takmičenja.

Budućnost u poslednje dve sezone ima "na papiru" kvalitetniji sastav, ali crno-beli su jesenas dokazali da to ne mora ništa da znači, kada su uz sjajne partije Kevina Džonsa (18p, 9sk), Vanje Marinkovića i Danila Anđušića iznenadili Podgoričane u "Pioniru" 86:77.

Partizan je u taj duel ušao kao autsajder, sa skorom 2-6, a sada ga trener Budućnosti Vlado Šćepanović postavlja u ulogu favorita, iako je pitanje koliko su crno-beli kvalitetniji nego pre godinu dana.

Činjenica je da su daleko uigraniji i sigurniji u sebe, a ovo drugo svakako je posledica uspešnog starta u ABA ligi i serije od šest pobeda, od kojih su dve izborene u završnicama "na jednu loptu" (Mornar, Olimpija), a tri u prilično teškim mečevima (Cibona, Karpoš Sokoli, FMP).

Treba podsetiti da je Šćepanović bio rezervisan i pred gostovanje Cedeviti u prvom kolu, pa je njegov tim trijumfovao u Zagrebu, prikazavši uz to odličnu igru.

"
Očekuje nas pre svega fizički zahtevna utakmica. Partizanu sigurno ne treba pretiti kada igra na domaćem terenu i pred svojom publikom. Imaju dobrog trenera i dobre igrače, ali ni mi nismo bez šansi".

"Normalno je da su oni favoriti na svom parketu, međutim, mi ne idemo u Beograd sa 'belom zastavom' i nikada nigde nećemo poći na taj način. Verujemo u svoj kvalitet, puna dvorana motiviše, tako da obećavamo da ćemo dati svoj maksimum u ovom trenutku"
, poručio je Šćepanović, nekada ubojiti bek i Budućnosti i Partizana.

SASTAVI

PARTIZAN: Robinson, Ratkovica, Vrabac, Marinković, Veličković, Majstorović, Birčević, Koprivica, Andrić, Hečer, Karahodžić, Luković.

BUDUĆNOST: Rejnolds, Vilijams, Su. Šehović, Džejms, Subotić, Baćović, Ilić, Savović, Nikolić, Popović, Vranješ.

Kako Podgoričani takođe imaju perfektan skor 6-0, u subotu oko 23 časa saznaćemo ko će od dva velika rivala ostati na vrhu tabele, a ko će morati da se pomiri sa prvim porazom u takmičenju najboljih ex-YU timova.

Gostima će nedostajati povređeni Sead Šehović, mlađi od dva brata, koja su od leta 2015. zajedno u plavom dresu.

"Sastav Budućnosti je jasan pokazatelj njihovih velikih ambicija. U rotaciji imaju osam vrlo iskusnih igrača i uz njih najtalentovanije mlade Crnogorce. Sigurno su iskoristili slobodnu sedmicu u Evropi da se spreme za nas", rekao je Aleksandar Džikić za klupski sajt.

Crno-beli su u sredu u Istanbulu izgubili od Bešiktaša, u okviru 2. kola FIBA lige šampiona, dok je Budućnost bila slobodna u svojoj grupi Evrokupa (ove sezone broje po pet timova).

"Nažalost, imamo manje vremena za pripremu utakmice, ali daćemo sve od sebe. Verujem da će navijači napuniti Halu sportova", dodao je Džikić.

Utakmica će se igrati u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu zbog zauzetosti dvorane "Aleksandar Nikolić", gde je uobičajeni domaći teren Partizana i Crvene zvezde.

Iz Partizana su saopštili da je zbog manjeg kapaciteta pušteno u prodaju samo 1.500 ulaznica i precizirali da će za vlasnike sezonskih karata za plavu, belu i VIP ložu biti rezervisana mesta u donjem prstenu dvorane "Ranko Žeravica", dok će se sa godišnjim ulaznicama za parter i tribine ulaziti na - tribine.

PAROVI 7. KOLA:

petak

Krka - Zadar 20.00

subota

Cibona - FMP Železnik 19.00
Partizan - Budućnost 21.00

nedelja

Igokea - Cedevita 17.00
Mega Leks - MZT Skoplje 19.00

ponedeljak

Mornar - Crvena zvezda 18.00
Karpoš Sokoli - Olimpija 21.00

TABELA: Zvezda 6-0, Budućnost 6-0, Partizan 6-0, Cibona 5-1, Cedevita 3-3, Igokea 3-3, Zadar 3-3, Krka 2-3, Mornar 2-4, FMP 2-4, Olimpija 1-4, Mega 1-5, MZT 1-5, Karpoš Sokoli 0-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC