• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Kako da pobediš sa 3/25 za tri?

Autor mondo.rs

Trener Partizana žali što su njegovom timu izmakli sedma pobeda i nastavak niza uspeha u ABA ligi. Šćepanović: "Zaustavili smo Hečera". Vilijams: "Ništa lično".

 Aleksandar Džikić, izjava poslije poraza od Budućnosti Izvor: MN PRESS

Aleksandar Džikić imao je zamerki na igru Partizana, ali je posle meča protiv Budućnosti (61:64) ocenio da ne bi bilo nezasluženo da su crno-beli trijumfovali u derbiju 7. kola ABA lige.

Za takav ishod nedostajalo je malo sreće u završnici, ali i pametnije igre i preciznijeg šuta u ranijim fazama derbi utakmice.

"Nažalost, izgubili smo. Čestitam Budućnosti na pobedi, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavili. Imali smo trenutke dobre igre, ali i neke čudne odluke. Gledaćemo snimak, pa ćemo da vidimo zašto se donose takve odluke. I u napadu i u odbrani", rekao je Džikić.

Budućnost je zadržala stoprocentan učinak i lidersku poziciju (može da je sustigne Crvena zvezda), dok Partizan nije uspeo da izjednači klupski rekord (7-0) iz 2008. godine, koji se odnosi na najbolji start u ABA ligi.

"Šutirali smo trojke 3/25, kako da pobediš tako? Oni su mnogo igrali u kombinovanoj odbrani, a mi smo imali rešenje za to, ali džaba kad ne možeš da pogodiš. Imali smo svoje prilike, ali promašena slobodna bacanja i greške - kad se sve skupi, nije bilo dovoljno za pobedu", konstatovao je Džikić.

Izvor: MN PRESS


Trener Budućnosti Vlado Šćepanović smatra da su njegovi košarkaši ostvarili "veliku pobedu".

"Očekivali smo ovakvu utakmicu, na mali broj poena. Nismo igrali u Evrokupu i spremali smo se sedam dana za nju, što nam je pomoglo. Partizanu se ne preti pred njegovim navijačima. Mi smo došli sa potajnom željom da pobedimo i na kraju smo uspeli. Mogu donekle da budem zadovoljan svime, osim drugom četvrtinom", osvrnuo se Šćepanović na period koji su Podgoričani izgubili rezultatom 26:12.

On je potvrdio da je cilj njegovog tima bio da zaustavi Vila Hečera i da je u tome uspeo.

"Drago mi je što su igrači pokazali da mogu da igraju ono što će biti glavni uslov u narednim utakmicama - odbrana i samo odbrana".

Markus Vilijams, koji je sa šest vezanih poena u finišu doneo trijumf svom timu, kazao je da nije preneo nikakve emocije iz vremena kada je bio član Zvezde.

"Nije bilo ničega ličnog. Znamo kakve su ove utakmice, ovo je Partizan, atmosfera je legendarna, a igrala su dva neporažena tima. Bilo je uspona i padova za nas, u drugoj četvrtini smo bili loši, ali posle pauze smo se koncentrisali, usporili ih i dobili", rekao je nepredvidivi Amerikanac.

Vilijams 3+1
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC