• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos se izvinjava Partizanu

Himna "Hej Sloveni" uoči utakmice Olimpijakos - Partizan uzburkala duhove. Grci se izvinjavaju, ali da li je riječ o tehničkom propustu?

 Olimpijakos se izvinjava Partizanu Izvor: MONDO

Gostovanje košarkaša Partizana u Atini bilo je neprijatno iz više razloga. Olimpijakos je dobio meč koji apsolutno ništa nije odlučivao, a njegovi navijači su sve vrijeme, uz pomoć grupe navijača Crvene zvezde, vrijeđali crno-bijele.

Međutim, najneprijatnija stvar dogodila se na početku utakmice kada se sa razglasa dvorane u Pireju začula himna nekadašnje SFRJ i zajednice Srbije i Crne Gore - "Hej Sloveni", koju je spiker najavio kao "zvaničnu himnu Srbije".

Partizan se zbog toga žalio Evroligi, a pisao je i Olimpijakosu koji se u međuvremenu izvinio zbog, kako je naveo u saopštenju, "grube greške".

Izvinjenje Partizanu, Olimpijakos je započeo kurtoaznim: "Dragi prijatelji...", a potom se izvinio crno-bijelima zbog "nemilog događaja" koji se desio tokom prezentacije timova prije utakmice.

"Mi istinski razumijemo vaše razočaranje i neugodnost zbog naše greške koja se tiče himne Srbije, i želimo da vas uvjerimo da se to nije desilo sa namjerom. Greška osobe koja je zadužena za puštanje muzike tokom utakmice je ozbiljna, i ovim pismom želimo da izrazimo naše izvinjenje vašoj Upravi, stručnom štabu i igračima što nisu odslušali svoju himnu. Mi iskreno veoma poštujemo vaš tim, kao i srpski narod, i nadamo se da ovaj nemili događaj neće ni u kom slučaju uticati na naše dosadašnje izvanredne odnose", navedeno je u izvinjenju Olimpijakosa.

U izvinjenju Olimpijakosa, međutim, ne piše da su igrači i cio Partizan vrijeđani tokom cijelog meča i to na srpskom jeziku, da je u dvorani bilo uvredljivih transparenata na srpskom jeziku, a ostaje i velika sumnja da propust sa himnom i nije slučajan, jer je poznato da navijači Crvene zvezde, iz samo njima znanih razloga, nazivaju navijače Partizana "Jugoslovenima".

Partizan je primio izvinjenje od atinskih crveno-bijelih, ali je naglasio da je "ozbiljno razočaran" postupkom Olimpijakosa, koji je okarakteisao i kao "skandalozan".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC